Contribuabilii care doresc să beneficieze de reducere la plata integrală a impozitelor și taxelor datorate bugetului local mai au la dispoziție 4 zile să efectueze plățile.

 

Astfel, persoanele fizice care își plătesc integral impozitele şi taxele locale, oricând până la data de 31 martie 2017, vor beneficia de o reducere de 10%, iar persoanele juridice care își plătesc integral taxele și impozitele beneficiază de o reducere de 5%. Încasarea impozitelor şi taxelor de orice fel, datorate bugetului local, se face prin personalul din cadrul Centrului de relații cu publicul, ghișeele 21 - 27, prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (www.ghiseul.ro), prin unităţile Direcţiei de Poştă, precum şi prin unităţile C.E.C., conform programului (orarului) fiecărei unităţi.Totodată, contribuabilii au posibilitatea să utilizeze și sistemul de plată online, prin card bancar, a impozitelor şi taxelor locale, precum şi a amenzilor contravenţionale. Serviciul de plată online este accesibil pe site-ul primăriei www.oradea.ro, la secţiunea „Plăţi online” sau pe www.ghiseul.ro. În cazul în care contribuabilii plătesc impozitele prin intermediul sistemului online, la consultarea sumei apare suma integrală, iar în momentul plății această sumă apare calculată cu bonificația aferentă plății sumei integrale. Nu beneficiază de bonificații contribuabilii care au concesionat, închiriat/au în folosință bunuri proprietate publică a statului sau a unităților administrative publice locale care datorează pentru aceasta taxă clădiri sau taxă teren.

 

Plătești online și câștigi o zi de distracție

 

Pentru a promova plata online, Primăria Oradea a demarat campania „Plătește impozitul online și câștigă o zi de distracție la Aquapark Nymphaea”, campanie care se adresează persoanelor fizice și juridice care în perioada 13 februarie - 31 martie 2017 își plătesc online impozitele pe clădire, teren și auto datorate către bugetul local pentru anul în curs, prin portalul www.oradea.ro sau prin aplicația pentru dispozitive mobile MobilePay din Google Play Store. În cadrul acestei campanii se acordă 7 premii săptămânale, constând fiecare în câte un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Oradea. Premiile asigură accesul în Aquapark unei familii formate din 2 adulţi şi 2 copii cu vârsta sub 14 ani, pentru întreaga zi. Alte cheltuieli din incinta aquapark-ului vor fi suportate de câștigători. „Câștigătorii sunt anunțați prin comunicat de presă, pe site-ul Primăriei Oradea și prin adresă transmisă la domiciliul indicat în baza de date fiscală a Direcției Economice, iar premiile vor fi acordate pe bază voucher de acces la Aquapark Oradea. Câștigătorii vor putea revendica voucherele în termen de 30 de zile de la data extragerii și anunțării câștigătorului pentru fiecare premiu săptămânal”, se precizează într-un comunicat de presă transmis luni de Biroul de Presă al Primăriei Oradea. Voucherele sunt valabile și vor putea fi folosite pe parcursul anul 2017, iar premiile vor fi suportate din sponsorizări primite de Primăria Oradea. Următoarea extragere va avea loc joi, în data de 30 martie.