Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor organizează astăzi, 7 aprilie, între orele 9.00-16.00, la Oradea Trade Center, cea mai mare Bursă generală a locurilor de muncă din acest an. Peste 90 de angajatori vor oferi un număr de aproape 2.000 locuri de muncă pentru a fi ocupate de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care vor să-şi schimbe locul de muncă.

 

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să-și schimbe actualul loc de muncă sunt așteptate la Bursa generală a locurilor de muncă, care are loc astăzi, 7 aprilie, la Trade Center Oradea.

Evenimentul reprezintă cea mai bună oportunitate pentru orădenii aflați în căutarea unui job de a cunoaşte piaţa muncii, de a studia ofertele de locuri de muncă şi a opta pentru cea mai potrivită, în conformitate cu pregătirea profesională sau, dimpotrivă, de a se reorienta spre alte domenii de activitate, cu perspective de angajare în viitor.

„Vor fi prezente la eveniment un număr de 92 de companii, care oferă persoanelor în căutarea unui loc de muncă aproape 2.000 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea peste 200 sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Angajatorii prezenți reprezintă domenii de activitate diverse: comerț, producție, servicii, sănatate și turism”, spune Békési Csaba, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

„Obiectivul nostru este de a facilita întâlnirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu angajatorii din județul Bihor. Pe de o parte, vrem să ajutăm persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să-şi găsească un job pe măsura pregătirii, calificării şi experienței lor profesionale, iar pe de altă parte, vrem să venim și în sprijinul agenților economici pentru a-și selecta și angaja resursele umane de care au nevoie”, mai spune Békési Csaba.

Ca o noutate, la evenimentul din acest an va fi prezent, în calitate de partener instituţional, ITM Bihor, care va oferi informații complete și corecte privind relațiile și securitatea în muncă atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și companiilor prezente.

„După reuşita burselor organizate de agenţia noastră, suntem convinși că şi Bursa generală a locurilor de muncă din 7 aprilie va fi un real succes şi vom reuşi, astfel, să dovedim, încă odată, că suntem o instituţie modernă şi flexibilă, care are capacitatea de a răspunde provocărilor de pe piaţa muncii”, a conchis directorul AJOFM Bihor.

Rata șomajului în Bihor este sub 3%, numărul șomerilor indemnizați înjumătăţindu-se. Astfel, de la 3.090 de șomeri indemnizaţi, câți erau în urmă cu doi ani, în 2016, la sfârșitul lunii noiembrie, a scăzut la 1.739. Și numărul șomerilor neindemnizaţi a scăzut dar nu atât de mult, de la 6.447, în urmă cu doi ani, la 6.038, în 2016.