Formația Brio Sonores, cinci băieți cu voci de excepție, vor crea, mâine seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, un spectacol de mare forță, printr-un repertoriu de impact, în aranjament vocal inedit. Invitații lor, Yohanna Grace și Carmen Vasile, vor aduce o culoare aparte art-eventului cu selecții din albumul „Grace”, alături de realizatorul TV Toni Șuler și Bach-Jazz alături de pianistul Bogdán Bódis Ádám.

 

Brio Sonores, băieții cu voci de excepție interpretează în stilul crossover coverurile celor mai celebre hituri, cântece napolitane și arii de operă în aranjamente vocale proprii.

Formația de impact, alcătuită din absolvenți și studenți ai Academiei de Muzică, a câștigat numeroase premii și titluri în concursuri internaționale: „Românii au talent” (ediția a IV-a), „Omul Anului 2015”, „Cei mai buni artiști” în viziunea Woman.ru, formația fiind finalistă în concursul „New Wave 2016”.

Printr-un amalgam aparte de forță și sensibilitate, formația Brio Sonores, care funcționează din anul 2012, s-a impus cu succes pe scenele internaționale în Marea Britanie, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Polonia și Australia.

„Este un palmares care impresionează. Pentru mine, ca profesor de operă, chiar dacă sunt foarte tineri, au deja un brand al lor, au voci foarte frumoase, bine lucrate, iar felul în care au reușit să facă aceste aranjamente vocale este unul cu totul aparte, e un amalgam cu totul aparte de forță și sensibilitate. Ei se remarcă prin energia lor debordantă, care ridică sala în picioare, dar, în același timp, este ceva și din partea sufletească...”, a declarat pentru CRIȘANA conf. univ. dr. Carmen Vasile.

La rândul său, Iulia Ionela Dragu, preşedintele Asociaţiei „Mereu Împreună”, din Bistriţa, care organizează acest eveniment împreună cu Marius Crețu, directorul CCS Oradea, și cu Carmen Vasile, ne-a declarat: „Calitativ, sunt niște băieți foarte buni, care transmit omului ceea ce are nevoie”. Primul concert de acest gen l-au susținut la Bistrița, anul trecut în luna aprilie, apoi, au evoluat la Suceava, Cluj etc. „Ei au mai concertat și înainte să mă cunoască pe mine, la Reghin, Iași, dar și la Sala Palatului, în București, unde au concertat împreună cu Alessandro Safina”, a adăugat Iulia Dragu.  

Momentul „Grace”

Una dintre preocupările foarte vechi și de suflet ale artistei Carmen Vasile este muzica barocă. Cum Bach este unul dintre compozitorii de foarte mare spiritualitate și se pretează extraordinar pe transcripțiile în formă jazzistică, domnia sa a făcut, oarecum, același drum, dar invers decât cel pe care îl face Brio Sonores. „Brio Sonores ia un repertoriu modern și îl cântă în stil operistic sau cu voci bine lucrate, eu am luat un repertoriu clasic și l-am adus în formă jazzistică. Deci, da, vom avea un Bach-Jazz! Alături de mine este un pianist de foarte mare valoare, tânăr, doctorand, Bogdán Bódis Ádám”, ne-a mărturisit Carmen Vasile.

În cadrul spectacolului, soţia fostului prim-ministru Dacian Cioloş, Valerie Cioloş, alias Yohanna Grace, va interpreta din albumul „Grace”. Domnia sa a avut mai multe prezențe în Oradea, în 8 octombrie, când a evoluat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, apoi, în 17 decembrie, când a făcut parte din proiectul „Marș pentru inimă”, care a strâns, la acea dată, 2.500 de oameni, în Piața Unirii.

„Yohanna este de o sensibilitate aparte, are un timbru vocal foarte ușor de reținut, are un „vibe” aparte. Simpla ei prezență trezește în cei din jur o simpatie imediată, inexplicabilă. Cred că performanța pe care o aduce Yohanna Grace este aceea de a fi om între oameni, iar vocea o ajută să comunice această stare de spirit”, spune Carmen Vasile.

Prin prezența realizatorului TV Toni Șuler în spectacol, momentul „Grace” va fi o frumoasă îmbinare între muzică și poezie.

Toni Șuler este realizator TV Cluj, la emisiunea „Ora de poezie”. Este un om pe care dacă îl întâlnești nu știu care sunt limitele, dar ți-ar putea spune poezii non-stop. Are o memorie de mamut, iar felul în care recită toate aceste poezii nu este cel al unui actor consacrat, ci al aceluia care le viețuiește cu adevărat, este un om de o frumusețe cu totul specială. Dacă spui un vers, îți continuă întreaga poezie! Toni e un fenomen!”, ne-a mai spus Carmen Vasile. 

În mod normal prețul unui bilet la un spectacol de o asemenea anvergură ar fi 100 de lei, însă, de data aceasta, prețul este unul simbolic, de 30 de lei, ținta acestui preț fiind aceea de a acoperi cheltuielile de deplasare, afișe. De altfel, întreg spectacolul are un target care nu vizează showbizz-ul, ci este un spectacol cu adresabilitate: crearea unui circuit valoric. Casa de Cultură (CCS) oferă gratuit sala pentru spectacol.

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor, zilnic, între orele 9.00-17.00, Informații suplimentare se pot obține la tel. 0259-468.468 (CCS).