Spiritul Crăciunului deschide inimile tuturor mai mult ca orice altă sărbătoare de peste an. Poate mai atenți ca oricând la nevoile celorlalți, mulți dintre noi înțelegem bucuria de a dărui și nevoia de a primi.

 

„Ceea ce pentru noi înseamnă puțin, pentru cineva din apropiarea noastră poate însemna mult. Căldura hăinuțelor primite și alimentele oferite descrețesc frunțile apăsate ale adulților împovărați de grijă și aduc zâmbetele pe obrajii copiilor”, spune părintele Mihai Fechetă, directorul Centrului Don Orione din Oradea.

Apropierea cu pași repezi a sărbătorilor atât de îndrăgite de copii a fost simțită duminică, 18 decembrie, și în marea familie Don Orione, în sala festivă a liceului. Cu mic cu mare, copii, părinți și bunici au umplut din nou curtea școlii, îmbrăcați în haine de sărbătoare, pregătiți să colinde, să danseze și să recite poezii.

Lupișorii din cadrul grupului Scout, coordonați de Ghiță Pop și Mădălina Balaj, au deschis evenimentul cu o colindă. Întreaga audiență a fost încântată apoi de vocea caldă și armonioasă a doamnei profesoare de muzică și religie Nicoleta Arendaș, care a interpretat câteva colinde. Clasa pregătitoare A, îndrumată de profesoara Ileana Silaghi, clasele I-a A și B, coordonate de profesoarele Iohana Păscar și Florina Şipoş, clasa a II-a B, profesoară Laura Marchiș, clasele pregătitoare B și a III-a A, prof. Anca Țîrtea și Laura Bochiş, clasele a II-a A și a III-a B, profesoare Monica Bene și Raluca Sabău, clasa a IV-a, îndrumată de profesoara Janina Chinde și, nu în ultimul rând, clasele a V-a A și B, dirigintă Alina Oros, respectiv Camelia  Ene au colindat, au dansat și au pregătit scenete dedicate apropiatei sărbători a Nașterii Domnului. Menționăm, de asemenea, implicarea desăvârșită a profesoarei de educație fizică și sport Teodora Moga care, cu pasiune și răbdare, s-a implicat în reușita acestui eveniment, alături de doamnele profesoare de la ciclul primar, reușind împreună punerea în scenă a câtorva momente deosebite spre încântarea copiilor și a celor prezenți.

Invitatul special al evenimentului, preotul Alin Arendaș, a încântat audiența cu colindul „Vin colindătorii”. Programul a continuat cu un recital de poezie religioasă, prezentat de clasa a XII-a B, sub îndrumarea dirigintei Petronela Moldovan. Corul școlii (coordonator Nicoleta Arendaș), consiliul școlar al elevilor, sub îndrumarea profesoarei Teodora Moga și a psihologului școlar Ioana Drugaș, Scout-ul și Oratoriul au încheiat evenimentul.

În final, în aplauzele și bucuria de nedescris a copiilor, Moș Crăciun a sosit aducând daruri pentru toți copiii prezenți. Reușita serbării nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Congregației și Conducerii Liceului Don Orione. „Evenimentul și-a propus să accentueze importanţa implicării fiecăruia dintre noi în a aduce bucurii copiilor şi semenilor aflaţi în nevoie, conştientizând că fericirea celorlalţi este în mâinile noastre”, a spus Alexandru Stoica, directorul liceului.