Municipalitatea orădeană a anunţat că persoanele care vor să cumpere abonamente de parcare pentru autoturisme au la dispoziţie un nou serviciu online. Eliberarea acestor abonamente se face prin accesarea site-ului www.oradea.ro, la secţiunea Plăți online, rubrica Abonamente parcare.

Prin acest serviciu se pot elibera abonamente de parcare pentru parcările publice, cu excepția parcărilor de domiciliu. Astfel, un abonament valabil pentru locuri cu marcaj alb în parcări cu plată costă 70 lei pentru o lună, 200 lei pentru trei luni, 380 lei pentru şase luni, respectiv 700 lei pentru 12 luni. Un abonament pentru riverani în parcări cu plată costă 20 lei pentru o lună, 60 lei pentru trei luni, 110 lei pentru şase luni, 200 lei pentru 12 luni; un abonament pentru parcare supraetajată costă 70 lei pentru o lună, 200 lei pentru trei luni, 380 lei pentru şase luni şi 700 lei pentru 12 luni; un abonament pentru parcare supraetajată riverani costă 40 lei pentru o lună, 110 lei pentru trei luni, 210 lei pentru şase luni şi 400 lei pentru 12 luni; un abonament pentru parcare supraetajată și marcaj alb în parcări cu plată costă 100 lei pentru o lună, 280 lei pentru trei luni, 550 lei pentru şase luni şi 1.000 lei pentru 12 luni. „Serviciul online de eliberare a abonamentelor de parcare necesită existența unei conexiuni la internet și nu implică alte costuri pentru utilizatori (comisioanele bancare sunt suportate de către Primărie). Valoarea abonamentelor este aceeași cu a celor eliberate prin prezentarea la ghișeele Primăriei”, se menţionează într-un comunicat al Primăriei Oradea. Datele care trebuie completate de către utilizatorii serviciului online sunt următoarele: codul numeric personal al titularului abonamentului (CNP), numărul de înmatriculare al autoturismului, datele de card bancar, numărul de telefon - pentru notificarea ulterioară a expirării duratei de valabilitate a abonamentului (cu 48 h înainte de data expirării), email - pentru confirmarea plății online și notificarea expirării duratei de valabilitate a abonamentului (cu 48 h înainte de data expirării). „Datele de card bancar completate prin portal sunt criptate prin protocolul SSL și comunicate direct Romcard – procesatorul național de plăți. Transferul datelor de card este strict între persoanele care achiziţionează abonamentul și Romcard. Aceste informații nu sunt stocate nici de IndecoSoft (furnizorul GlobalPay), nici de Primărie”, se mai precizează în comunicat.

În cazul cetățenilor care doresc eliberarea unui abonament de riveran în zona de domiciliu, prima eliberare a abonamentului se poate face numai prin prezentarea la sediul Primăriei Oradea, la unul dintre ghișeele pentru plata taxelor, a documentelor doveditoare (cartea de identitate și certificatul de înmatriculare a autoturismului). Ulterior, reînnoirea abonamentului se va putea realiza prin serviciul online.

Municipalitatea orădeană reaminteşte că oferă servicii online prin intermediul site-ului propriu, www.oradea.ro, pentru plata impozitelor, taxelor, a amenzilor contravenționale (inclusiv amenzile pentru parcare), eliberarea autorizațiilor de trafic greu, programarea căsătoriilor, depunerea de petiții (inclusiv declarații de impunere etc.) și programarea la depunerea documentelor pentru eliberarea actelor de indentitate.