După ce, săptămâna trecută, 20 dintre elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea au donat sânge, săptămâna aceasta au împărțit fluturași pe Republicii, îndemnându-i pe orădeni să le urmeze exemplul.

 

Ieri, pe Corso, au discutat cu oamenii, încercând să-i convingă cu privire la importanța donării de sânge, elevii și profesorii de la LPS Bihorul alături de reprezentanți ai Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea și Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Evenimentul a fost parte a proiectului „Donează sânge 2017”, derulat de Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, sub coordonarea directorului adjunct Roland Bocoi, alături de celălalt adjunct, Lucian Stance. Săptămâna trecută 20 de elevi au intrat în grupul select al donatorilor de sânge, dând dovadă de un altruism exemplar și devenind modele de urmat pentru colegii lor mai mici și, de ce nu, pentru alți tineri, care prin gestul lor își propun să ajute bolnavii ce așteaptă pe paturile de spital fie o operație, fie un transplant sau orice altă intervenție care presupune transfuzie de sânge. 

Proiectul se află în al șaptelea an de implementare, obiectivele lui fiind: depășirea deficitului de sânge și preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea și județul Bihor, intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii și cadrele didactice de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, informarea populației cu privire la semnificația actului donării de sânge, implicarea elevilor, a profesorilor din cadrul liceului, în activitatea de promovare a donării de sânge, acțiuni de donare de rechizite elevilor proveniți din familii cu probleme financiare.

Alături de Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, în calitate de aplicant al proiectului, parteneri, deja tradiționali, sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Direcția de Sănătate Publică Bihor - Serviciul Promovarea Sănătății.