Federația Națională Columbofilă împlinește în acest an 80 de ani de activitate, prilej cu care organizează la Oradea ediția cu numărul 48 a Expoziției Naționale Columbofile, și Gala Campionilor care va avea loc la Ambasador Oradea și va fi moderată de Andreea Marin.

 

În perioada 21-22 ianuarie, la Oradea, se va desfășura Expoziția Națională Columbofilă a României, eveniment organizat de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, al cărei președinte este bihoreanul Marius Tunduc. Expoziția va avea loc la Trade Center Oradea, sâmbătă, 21 ianuarie, între orele 9.00-16.00, iar duminică, 22 ianuarie, între orele 10.00-15.00. „Este a doua ediție a expoziției la Oradea, prima având loc în 2008. Vor fi prezenți 400 de porumbei campioni, între care și 24 de porumbei care formează lotul olimpic care va reprezenta România la Olimpiada Columbofilă de la Bruxelles, în perioada 28-29 ianuarie 2017”, a declarat, pentru Crișana, Marius Tunduc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Celebrul columbofil belgian Rik Cools va fi prezent la Expoziția Națională Columbofilă a României. El va susține sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 12.00, în Sala de conferințe de lângă spațiul expozițional, un seminar gratuit, pe tema „Văduvia cu femele”.

În aceeași zi, de la ora 15.00, Lothar Lessmeister şi Hugo Kipp, prieteni ai columbofiliei române și vizitatori ai expozițiilor din România încă din 2008, își vor dezvălui talentele în cadrul unui seminar gratuit oferit de Federația Națională Columbofilă. Anul trecut, cei doi invitați au avut rezultate senzaționale la cursele de maraton internaționale.

„În 2017, mai avem un motiv de sărbătoare - Federația Națională Columbofilă împlinește 80 de ani de activitate, moment de bucurie, dar și de meditație și aducere aminte a tot ceea ce a însemnat evoluția noastră în acești ani. Evenimentul va fi marcat la Oradea atât prin organizarea ediției cu numărul 48 a Expoziției Naționale Columbofile, cât și a Galei Campionilor, care va avea loc la Ambasador Oradea și va fi moderată de Andreea Marin”, a mai spus Marius Tunduc.

Intrarea la expoziție va fi 20 de lei și va include un catalog de prezentare. Pentru copii, accesul va fi gratuit.