După reabilitarea Cetății Oradea, tot mai mulți tineri din Oradea aleg acest  monument istoric pentru imortalizarea celor mai importante momente din viața lor, fie că vorbim de nuntă sau absolvire. Cetatea din Oradea a fost reabilitată de Primăria Oradea, printr-un proiect cu fonduri europene în valoare totală de 87,6 milioane de lei, finanțarea nerambursabilă fiind de circa 66,3 milioane lei.

Cetatea din Oradea oferă „decorul” potrivit pentru tinerii care doresc să organizeze ședințe foto în cele mai frumoase momente din viața lor, dar și pentru aspirantele la podiumurile de modă. Aceștia trebuie să știe că pentru organizarea unei ședințe foto/video în curtea Cetății trebuie să plătească o taxă de 40 de lei pe oră. „Pentru curtea Cetății, taxa foto/video este de 40 de lei pe oră, pentru ședințe foto de nuntă, absolvire școală etc., iar 300 de lei pe zi, în cazul în care se ocupă un perimetru al Cetății”, ne-a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei Oradea.

Reabilitarea cetății a început în anul 2010, aceasta fiind lăsată în paragină după 1989.  Cele opt clădiri ale cetății cuprind 468 de încăperi (25.380 metri pătrați), la fel și curtea interioară și spațiile exterioare (26.401 mp).

Cetatea Oradea, monument istoric de categoria A, este cea mai mare și mai bine păstrată cetate pentagonală din Europa Centrală. Lăsată în paragină după 1989, cetatea - întinsă pe 15 hectare, cu opt corpuri de clădire etajate, biserică, parcuri, lac și șanturi de apărare - a fost reabilitată, începând din anul 2010, prin ample lucrări de consolidare, conservare și restaurare.