Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a anunţat că a fost prelungit până azi codul galben de creşteri de debite cu depășiri de cote pe râurile: Barcău, Crișul Repede, Holod, Crișul Alb și Crișul Negru. De asemenea, ABA Crişuri a intervenit pentru deblocarea ghețurilor de pe cursurile de apă.

Precipitațiile lichide, precum și încălzirea vremii au dus la dislocarea podurilor de gheață de pe suprafața mai multor văi și râuri din bazinul hidrografic Crișuri. Având în vedere aceste fenomene, ABA Crișuri a mobilizat formațiile de lucru din teritoriu pentru a monitoriza cursurile de apă. Astfel, vineri, 3 februarie, au fost semnalate îngrămădiri de gheață pe valea Topa, în localitatea Hidișel, și pe valea Finiș, în localitatea Finiș. Cea mai dificilă intervenție a fost pe valea Finiș, unde s-a impus utilizarea unui buldoexcavator pentru a sparge blocurile de gheață întinse pe o suprafață de 250 m. De asemenea, în această localitate, preventiv, s-au amplasat saci de nisip în fața mai multor gospodării pentru a împiedica scurgerea apelor. Tot vineri, la ora 19.00, în dreptul podului din Ciucea, s-au semnalat scurgeri de sloiuri mari având o grosime de 25-30 cm. Angajații ABA Crișuri au intervenit cu utilaje, căngi și prăjine pentru a debloca scurgerea apei. Totodată, pe parcursul nopții s-a intervenit și în localitatea Negreni, unde aglomerările de ghețuri au blocat scurgerea apei la un podeț de pe valea Meportoc. 

Sâmbătă, 4 februarie, între orele 19.00-21.00, pe valea Topa, în zona Corbeşti-Ceişoara, angajații ABA Crișuri au semnalat unele canale necadrastrate colmatate. Pe parcursul zilei de sâmbătă, pe râul Barcău, în judeţul Salaj, angajații ABA Crișuri au intervenit pentru a elibera albia de îngrămădirile de sloiuri de gheață. De asemenea, s-a intervenit și pe Crișul Alb și valea Vața, în județul Hunedoara.

„Timp de trei zile, 50 de angajați ai ABA Crișuri au fost mobilizaţi pentru a asigura scurgerea apelor, iar în perioada următoare se menține un grad sporit de monitorizare a cursurilor de apă pe toată perioada avertizării hidrologice”, se menţionează într-un comunicat de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.