Marius Rotar a prezentat, la începutul acestei săptămâni, raportul de activitate al instituției, aferent perioadei 1 ianuarie-31 decembrie 2016. Potrivit șefului ITM Bihor, aproape 9% din totalul angajatorilor controlați anul trecut foloseau forța de muncă fără a avea întocmite forme legale de angajare.

 

Directorul ITM Bihor a anunțat, într-o conferință de presă organizată luni, 6 februarie, că în anul 2016, la nivelul instituției pe care o conduce, au fost controlate 4.515 unităţi; s-au aplicat 5.536 sancţiuni contravenţionale, din care 868 amenzi, în cuantum de 5.547.300 lei, şi 4.668 avertismente.

Din totalul de 5.536 sancţiuni aplicate de ITM Bihor anul trecut, 58% (3.216) au fost sancțiuni în domeniul sănătate şi securitate în muncă, iar 42% (2.320) au fost sancțiuni în domeniul relaţiilor de muncă. În domeniul SSM, în 2016, din totalul de 3.216 sancțiuni, 198 au fost amenzi, iar 3.018 au fost avertismente. În domeniul RM, din totalul de 2.320 sancțiuni, 198 au fost amenzi pentru muncă fără forme legale, în cuantum de 3.178.000 lei, iar 2.122 au fost pentru alte neconformităţi.

La cererea persoanelor fizice, juridice sau a oricăror entităţi care au dreptul legal de a solicita şi de a obţine informaţii din arhiva ITM Bihor, au fost eliberate, anul trecut, un număr de 12.844 adeverinţe/certificate sau alte tipuri de documente.

Marius Rotar a mai spus la conferința de presă că până la data de 31 decembrie 2016, în baza de date centrală a Inspecţiei Muncii, numărul angajatorilor activi în judeţul Bihor era de 20.639 (la data de 31 decembrie 2015, numărul angajatorilor activi în judeţul Bihor a fost 19.693), cu un număr de 170.783 salariaţi activi (la data de 31 decembrie 2015, numărul salariaţilor activi a fost 166.319). „Așadar, s-a înregistrat o creștere de peste 4.000 a locurilor de muncă”, a menționat șeful ITM Bihor.

 

Munca fără forme legale

 

În ce privește „munca la negru”, Marius Rotar a anunțat că aproape 9 % din totalul angajatorilor controlaţi foloseau forţa de muncă fără a avea întocmite forme legale de angajare, iar sub 1% (0,89 %) din numărul total de salariaţi ai angajatorilor controlaţi lucrau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

Potrivit acestuia, din totalul de 4.529.300 lei amenzi, aplicate în anul 2016, peste 3.000.000 lei au fost amenzi pentru muncă fără forme legale, ceea ce reprezintă 70,16 % din totalul amenzilor aplicate.

„Trendul muncii la negru se menține de la an la an. E greu de spus dacă acesta crește sau scade, ca și procent, însă, din constatările noastre, acesta se menține. E în funcție de activitățile pe care le desfășurăm, de buna credință a angajatorilor”, a mai spus Rotar. Potrivit acestuia, cele mai multe cazuri de „muncă la negru” au fost identificate, în principal, în domeniul construcţiilor, industria confecţiilor (textile, marochinărie, încălţăminte), alimentaţia publică (baruri, restaurante, patiserii, cofetării), panificaţie, prestări servicii – curăţenie, transporturi rutiere.

 

Situaţia accidentelor de muncă

 

Anul trecut, au fost înregistrate 146 persoane accidentate, dintre care 38 ca urmare a unor evenimente produse în anul 2015, respectiv 108 ca urmare a unor evenimente produse în anul 2016. Din cele 108 accidente de muncă produse anul trecut, două au fost accidente de muncă mortale, iar două au fost urmate de încadrarea victimelor într-un grad de invaliditate. De asemenea, un număr de 71 de accidente de muncă şi-au încheiat perioada de incapacitate temporară de muncă.

Supravegherea sănătăţii lucrătorilor presupune asigurarea unor servicii medicale profilactice: examene medicale la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, supraveghere specială şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.

În structura morbidităţii profesionale a anului 2016 a fost semnalat şi declarat ca boală profesională în urma cercetării de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în colaborare cu inspectorii de muncă s.s.m. din cadrul ITM Bihor, un singur caz de boală profesională (leziune bilaterală de menisc).

În încheierea conferinței de presă, Marius Rotar a anunțat că începând cu acest an, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt următoarele: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; 1 iunie; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

În fine, el a ținut să reamintească faptul că, de la 1 februarie, salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la 1.450 lei lunar.

La întâlnirea cu reprezentanții mass-media au mai participat din partea ITM Bihor: Nadia Racz, inspector șef adjunct - Relaţii de muncă, Nicolae Hoduț, inspector șef adjunct - Securitate şi Sănătate în Muncă, Cristina Blikling, responsabilă pentru relaţiile cu presa, și Bianca Maria Curta, consilier relații cu publicul.