Jandarmeria Bihor le mulţumeşte tuturor participanţilor la manifestaţiile din ultima săptămână pentru faptul că s-au comportat civilizat. Totodată, într-o postare pe Facebook, instituţia le reaminteşte bihorenilor câteva reguli de urmat în cazul producerii unor indidente.

 

„Jandarmeria Bihor mulțumește tuturor cetățenilor care au participat la manifestațiile de protest din aceste zile, în județul Bihor, pentru că au înțeles să-și exprime acest drept constituțional în mod pașnic și civilizat.

Vă reamintim câteva recomandări: Manifestați pașnic! Respectați indicațiile jandarmilor. Misiunea lor este să vă protejeze; Nu incitați la acte de violență și nu vă lăsați angrenați în fapte ilegale; Nu utilizați substanțe inflamabile, făclii, lumânări sau materiale pirotehnice; Dacă în preajma dumneavoastră sunt persoane cu un comportament sau atitudine agresivă, îndepărtați-vă de ele. Nu încercați să interveniți pentru a le opri; Informați efectivele din dispozitivele de ordine publică dacă sesizați persoane cu un comportament neadecvat, precum și dacă acestea au asupra lor obiecte periculoase; În cazul producerii unor incidente, îndepărtați-vă de zona respectivă; Persoanele agresive vor încerca să se ascundă în mulțime. Îndepărtați-vă de ele pentru a putea fi identificate de forțele de ordine; Dacă vedeți jandarmi care legitimează diferite persoane nu reacționați împotriva acestora. Acțiunile de verificare sunt efectuate pentru siguranța dumneavoastră; Vă rugăm să manifestați prudență dacă vă aflați la volan și treceți pe lângă un grup de manifestanți. Reduceți viteza pentru a nu îi pune în pericol”, se arată în comunicatul jandarmilor bihoreni.