Consiliul Județean, prin AMD Bihor, și Primăria Oradea, prin APTOR, au participat, în data de 1 februarie, la cea de-a 25-a ediție a Galei Turismului Maghiar din Budapesta, unde au promovat împreună destinațiile Oradea-Băile Felix și Bihor.

Gala Turismului Maghiar este evenimentul prin care se premiază cei mai buni

specialişti din turism pentru anul precedent, cât şi un moment care deschide oficial noul sezon turistic. Manifestarea, care a adunat în centrul de congrese din capitala maghiară peste 1.000 de specialişti din domeniu este cel mai important şi prestigios eveniment din industria turismului din Ungaria, fiind singura ocazie când toţi liderii mari din sectorul turistic se întâlnesc şi, nu în ultimul rând, o platformă importantă de socializare şi de stabilire a unor noi direcţii de dezvoltare pentru diverse produse turistice sau chiar a unor noi contracte. Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor şi Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR) au participat pentru prima dată la acest eveniment, prezentând valorile turistice locale într-un stand comun, la fel ca alte destinaţii din Ungaria (Győr, Székesfehérvár etc.) sau din afara ţării, precum Austria, Cipru, Tunisia, Spania, Croaţia şi Slovenia.

Din România au fost invitate să participe la acest eveniment doar destinaţiile Oradea şi judeţul Bihor, iar în cadrul recepţiei organizate după gala de premiere participanţii au avut ocazia să deguste bunătăţi tradiţionale locale. Printre altele, la standul bihorean s-au oferit cozonaci şi pogăci cu jumări din Valea lui Mihai, plăcintă cu brânză şi varză, cornuleţe cu liptar, dulceaţă, zacuscă, brânză de capră şi multe alte produse specifice Ţării Beiuşului. În afară de bucatele alese, delegaţia bihoreană i-a servit pe cei care au trecut pe la standul lor cu vinuri din Diosig şi Sântimreu, respectiv cu pălincă de casă obţinută din diferite fructe, tot din localitatea Sântimreu. La plecare, fiecare participant a primit produse promoţionale ale celor mai importanţi sponsori ai evenimentului, printre care şi ghidurile, respectiv broşurile de prezentare ale oraşului Oradea şi judeţului Bihor.