Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Arcadia sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi prin organizarea unui concurs artistic destinat copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani. Aceştia sunt invitaţi să-şi creeze singuri păpuşi şi poveşti şi să le prezinte pe scenă. Înscrierile pentru competiţia din 19 martie au fost prelungite până mâine seară.

 

La ediţia din acest an a concursului, Teatrul Arcadia a venit în întâmpinarea participanţilor şi cu două ateliere în care copiii să înveţe să construiască şi să mânuiască o păpuşă. 15 copii au venit la cele trei ateliere care au avut loc marţi, 14 martie, miercuri, 15 martie, şi joi, 16 martie. Prezenţa la aceste ateliere nu a fost o condiţie obligatorie pentru cei care vor să participe la evenimentul de duminică cu un moment artistic. Regulamentul este următorul: copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani sunt provocaţi să ia locul actorilor pentru o zi şi să prezinte ei o scenetă, în faţa artiştilor, la Sala Arcadia. Cei mici vor trebui să-şi confecţioneze singuri marionete şi să conceapă o poveste de maximum cinci minute. Scenetele pot avea un singur personaj sau pot fi colective, dar fără a depăşi 10 personaje (copii) pe scenă. Pentru că anul trecut s-au înscris foarte mulţi în concurs, la ediţia actuală vor fi admise maxim 20 de momente artistice. Durata unui moment artistic nu trebuie să depăşească cinci minute. Costul participării la concurs este de 5 lei pentru fiecare copil, bani din care se va constitui fondul de premii. Părinţii, profesorii, bunicii şi prietenii copiilor vor avea accesul liber.

Data limită de înscriere a fost prelungită până sâmbătă, 18 martie, ora 18.00. Concursul va avea loc duminică, 19 martie, de la ora 11.00. Înscrieri se pot face pe e-mail pe adresa teatrularcadia@gmail.com, unde doritorii trebuie să specifice numele concurentului/grupului, vârsta participanților, denumirea momentului artistic și să lăse câteva date de contact ale coordonatorilor.

Păpuşa sau marioneta cu care se prezintă copiii trebuie să fie o creaţie a lor, organizatorii recomandând ca aceasta să fie realizată din refolosirea unor obiecte ca: șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice transformate în personaje. Scenetele pot fi momente din basme, povești, poezii, fabule, cântece sau creații proprii originale.