În sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, marți, 20 decembrie, a avut loc spectacolul-concurs „Colindița”, la care au participat 152 de copii din Oradea și județ, îndrumați de 38 de cadre didactice.

Concursul a făcut parte din proiectul „Tradiție, moștenire și simțire românească”, proiect inclus în CAERI (Calendarul Activităților Extrașcolare Regionale și Interjudețene) de trei ani încoace.

Spectacolul-concurs ,,Colindița” s-a desfășurat pe două secţiuni: Secţiunea I – individual, de interpretare colinde tradiționale românești, și Secţiunea II - în cadrul căreia interpretarea s-a făcut în grupuri.

Jurizarea s-a făcut pe secţiuni şi niveluri de vârstă: grădiniță și școală, iar la final, copiii participanți au fost răsplătiți cu premii din partea lui Moș Crăciun.

Membri juriului au fost: Daniela Sopota, președintele juriului, inspector școlar pentru educație permanentă și activitate extrașcolară; Antonela Feche-Buțiu, profesor și interpret de muzică populară, și Adrian Balog, directorul Ansamblului Folcloric „Crișana”.

În realizarea acestui concurs s-au implicat următoarele cadre didactice: Cornelia Româneac - directorul GPP 28 Oradea, Ionela Novac - coordonatorul concursului, Nicoleta Nicoruț, Daniela Leucea, Crina Chereji, Gabriela Tusinean, Florica Nemeș, Ioana Nagy și Ramona Mihalcea.

„Proiectul Tradiție, moștenire și simțire românească are scopul de a desfășura și susține activități care să conducă la cunoașterea și valorificarea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice unor evenimente populare româneşti şi sărbători creştine, de a dezvolta simţul estetic şi muzical al copiilor, dar și de a le cultiva sentimente de dragoste şi respect pentru folclorul românesc”, ne-a declarat prof. Ionela Novac, coordonatoarea concursului.