Un impresionant „spectacol” de culoare oferă, în această perioadă, cele aproape 30.000 de lalele pe care Marius Sabău și soția lui le-au plantat anul trecut, lângă micuța lor florărie din Parcul Libertății. Trecătorii se opresc să admire și să fotografieze aceste flori elegante, fascinați de diversitatea lor coloristică.

Mii de lalele colorează, în această perioadă, Parcul Libertății din Oradea, spre încântarea trecătorilor care au drum pe malul Crișului, lângă Podul Intelectualilor.

Marius Sabău, patronul micuței florării „Florius Art” le-a plantat anul trecut, cu mâinile lui, iar astăzi, culege roadele.

„Marius a plantat bulbii anul trecut, în perioada septembrie-noiembrie. Sunt, în total, 27.000 de bulbi. Sunt opt soiuri de lalele și provin din localitatea maghiară, Mako. Unele înfloresc la sfârșitul lunii martie, iar altele, la finele lunii mai”, ne-a declarat Csomor Fruzsina, soția lui Marius.

Cei care au drum prin Parcul Libertății se opresc să le admire și să le fotografieze, atrași de diversitatea lor coloristică: două nuanțe de portocaliu, roșu, mov închis, negru, alb-roșu, alb-roz etc.

„Lalelele nu necesită o îngrijire specială. Se udă în fiecare seară, dacă nu plouă, și sunt doar pentru oraș. Pentru cei care doresc să cumpere, avem la ghiveci, cu trei bulbi, la 10 lei”, a mai spus interlocutoarea noastră.

Pe lângă lalele, în micuța florărie de pe malul Crișului mai sunt și alte flori, de sezon și nu numai.

Firma Florius Art există în Oradea de 10 ani, însă în Parcul Libertății funcționează de un an de zile. „Avem ofertă pentru nunți. De asemenea, vom participa și la Târgul de Paști, în Piața Unirii din Oradea, în perioada 7-17 aprilie, cu decoruri pentru copii”, a conchis Csomor Fruzsina.