Staţiunea Stâna de Vale, numită, pe bună dreptate, şi „Perla Munţilor Apuseni”, a găzduit, începând de vineri, 17 şi până duminică, 19 februarie, cea de-a treia ediţie a Cupei EMF EXTREM la snowcros, competiţie organizată EMF Extrem și Clubul Sportiv BIHOR APUSENI, sub egida Federaţiei Române de Motociclism.

 

Detalii despre prima întrecere de snowcros a anului ne-a oferit Emil Potora, organizatorul acesteia, care a precizat că programul competițional se întinde pe durata a trei zile, începând vineri, 17 februarie, cu prologul pe timp de noapte și continuând cu cele două manșe, una, sâmbătă și cealaltă, duminică.

La startul competiției s-au aliniat 36 de concurenți din România, Germania, Polonia și Ungaria. După cum declara Ionț Tripe, președintele Clubului Sportiv BIHOR APUSENI și unul dintre organizatorii ediției din acest an a Cupei EMF EXTREM la snowcros, concurenții au fost împărțiți în echipe cu câte doi, trei sau patru membri, care au participat la două categorii: Profesioniști (9 echipaje) și Amatori (5 echipaje). Traseele pentru cele două categorii au fost diferite, cel al profesioniștilor fiind, desigur, mai dificil și mai tehnic.

Cristian-Ioan Mureșan, președintele Federației Române de Motociclism, prezent la cea de-a treia ediție a Cupe EMF EXTREM la snowcros, de la Stâna de Vale, a evidențiat buna organizare, cadrul mirific în care s-a desfășurat competiția și numărul mare de participanți. Buna desfășurare a întrecerii, la care se referea președintele FRM, Cristian-Ioan Mureșan, a fost asigurată și de echipajele Poliției, Jandarmeriei, Ambulanței și Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Bihor.

După o întrecere palpitantă, cu numeroase schimbări de situaţie, a urmat ceremonia de premiere, participanţii fiind răsplătiţi cu diplome, cupe şi premii. Podiumul întrecerii profesioniștilor a fost ocupat, în ordine, de următoarele echipaje: Dinu Buliga și Florin Buliga (MOTO EXTREM Lugoj), Marcel Butuza și Viorel Constantin (VECTRA Zărnești) și Dan-Adrian Dunca și Dan-Romeo Dunca, tot de la VECTRA Zărnești.

La amatori s-au impus, Alexandru Magda și Emil Potora (EMF EXTREM Beiuș), urmați de Cālin Mureșan, Gelu Lăzărean și Passarello Daniele, de la VIK POWER Arad și echiajul de la LION RACING TEAM Sibiu, format din Ionel Ciorogari și Adrian Tudor.