Câteva grupuri de elevi și studenți s-au aflat, ieri, în vizită la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități din Oradea, de pe strada Traian Lalescu, prilej cu care și-au putut face o părere despre ce înseamnă asistența socială și serviciile pe care acest Centru le oferă. Evenimentul a fost organizat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, cu prilejul Zilei Mondiale a Asistenței Sociale.

 

Pe 21 martie, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Asistenței Sociale, un eveniment promovat de către Națiunile Unite și de către Federația Internațională a Asistenților Sociali. Oficial, această zi este celebrată în fiecare an în a treia zi de marți din luna martie. Tema Zilei Mondiale a Asistenței Sociale este stabilită pentru doi ani, iar pentru perioada 2017-2018 tema este „Promovarea sustenabilității dezvoltării comunității și a mediului”.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, DGASPC Bihor a organizat ieri câteva activități, printre acestea numărându-se Ziua porților deschise la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități, situat în Oradea pe str. Traian Lalescu nr. 3 (furnizarea de servicii specializate pentru recuperarea copiilor cu handicap), precum și la Centrul cu profil ocupațional Wilhelmina (serviciul social de dezvoltare a deprinderilor de muncă pentru persoane cu dizabilități grave și accentuate).

„Pentru a marca Ziua Asistenței Sociale, 21 martie, DGASPC Bihor a organizat diferite activități, pentru a mediatiza serviciile sociale, de calitate, pe care le oferă. Între acestea s-a numărat și Ziua Porților Deschise la câteva unități de asistență socială din Oradea”, ne-a declarat Ștefan Goția, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor.

Câteva grupuri de elevi și studenți din Oradea s-au aflat ieri în vizită la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități, de pe strada Traian Lalescu, prilej cu care și-au putut face o părere despre ce înseamnă asistența socială și serviciile pe care acest Centru le oferă.

„La acest Centru, se oferă servicii de recuperare pentru copiii cu dizabilități, pentru recuperarea lor fizică, motrică, dar și pentru partea psihologică, dacă există anumite dificultăți de această manieră. Avem vizitatori de la Universitatea din Oradea și de la Colegiul Național Mihai Eminescu. Sunt tineri frumoși, curioși, care pun întrebări, vizitează Centrul, și au ocazia să-și formeze o părere despre serviciile sociale pe care le noi oferim. De altfel, scopul evenimentului este acela de a arăta că avem servicii sociale bune, de calitate, care pot să fie oferite beneficiarilor”, a conchis Ștefan Goția.

Tot ieri, 30 de copii din sistemul de asistență și protecție socială au participat la activitățile organizate în incinta Cetății Oradea de către Teatrul Arcadia, respectiv au participat la ateliere de creație și la spectacole de teatru de păpuși.