Trupa Szigligeti va participa în perioada 9-11 februarie la Festivalul „Zilele fără Graniţe” organizat de Teatrul Naţional Miskolc, din Ungaria. Alături de actori, la eveniment vor fi prezenţi artistul plastic Arpad Deak şi reprezentanţi ai revistei culturale Varad.

 

După Subotica, Târgu Mureş, Komárno şi Kosice, Teatrul Szigligeti din Oradea a fost invitat să participe cu spectacole în cadrul festivalului „Zilele Fără Graniţe” al Teatrului Naţional de la Miskolc (Ungaria). Atât trupa Szigligeti cât şi trupa Liliput şi Ansamblul Nagyvarad vor fi prezentate publicului în cadrul unui eveniment extraordinar. În plus, Oradea va fi reprezentată în festival şi de artistul plastic Árpád Deák, respectiv Revista Culturală „Várad”. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, vor avea loc spectacole de teatru, un vernisaj, o întâlnire cu scriitori, respectiv un performance artistic, toate oferite de orădeni.

„Obiectivul festivalului Zilele fără Graniţe, organizat între 9-11 februarie la Miskolc, este acela de a clădi poduri între comunităţile din Ungaria şi de peste graniţe, dar şi acela de a prezenta o sinteză a vieţii culturale din oraşele aflate în afara Ungariei”, au transmis reprezentanţii Szigligeti.

Seria evenimentelor orădene va fi deschisă astăzi, 9 februarie, de vernisajul artistului plastic Árpád Deák. Tot astăzi, de la ora 19.00,  publicul maghiar va putea urmări tragicomedia „Floare de mină” de Csaba Székely. Vineri, 10 februarie de la ora 17.00, mişcarea „Oradea Vie” a revistei culturale „Várad” va prezenta un performance realizat din multiple forme de artă, iar de la ora 19.00, trupa Szigligeti va prezenta spectacolul „Tanti Máli”. Pe 11 februarie, publicul va asista la un eveniment extraordinar marca „Törzsasztal”, în cadrul căruia va avea loc prezentarea, prin momente artistice, a  Ansamblului Nagyvárad şi a Trupei Lilliput.