Aeroportul Internaţional Oradea a inaugurat oficial, ieri, serviciul de transfer de la şi spre Oradea pentru pasageri din Cluj-Napoca, Arad, Satu Mare şi Zalău, astfel de facilităţi mai fiind oferite doar de Aeroportul Otopeni şi cel din Cluj-Napoca. De asemenea, sunt aproape de finalizare discuţiile şi pentru înfiinţarea unui alt serviciu, şi anume pentru aducerea pasagerilor din Ungaria.

 

Noul serviciu „Transfero” a fost lansat ieri într-o conferinţă de presă la care au participat preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, directorul general al Aeroportului, Gheorghe Pasc, respectiv Florin Crişan, director general Alis Holidays, şi Ionuţ Stan, director general Transfero, ultimii doi în calitate de administratori ai platformei Transfero. „Prin acest serviciu, vom facilita accesul celor care vor să vină pe Aeroportul din Oradea, dar şi al celor care trebuie să plece de aici. O dată cu acest serviciu, pasagerii nu vor mai fi nevoiţi să apeleze la rude sau prieteni pentru a fi transportaţi. Mai mult, suntem în tratative pentru aducerea pasagerilor din Ungaria. Vom face așa cum a făcut Aeroportul din Debrețin care a colectat pasageri din România amplasându-și un birou în Oradea”, a precizat Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea. Prin sistemul „Transfero” se pot face rezervări la cursele regulate efectuate, conform unui grafic de circulație prestabilit, care permite conectarea cu destinațiile oferite de către Aeroportul Internațional Oradea, facilitând accesul pasagerilor din Transilvania la Aeroport.

Traseele acoperă întreaga Transilvanie, având un program adaptat curselor aeriene, în funcție de orarele de zbor și vor acoperi 24 ore/zi - 360 zile pe an. Transferul către şi de la Aeroportul Internațional Oradea se va face către destinațiile Cluj Napoca, cu opriri în Florești, Gilău, Huedin, Aleșd; Arad - opriri în Chișineu Criș şi Salonta, Satu Mare - opriri în Carei, Valea lui Mihai, Săcueni şi Zalău - opriri în Suplacu de Barcău, Marghita şi Băile Felix. Traseul Cluj-Napoca - Aeroportul Oradea este deja operaţional, cu câte patru curse pe zi, în timp ce spre celelalte destinaţii vor fi una-două curse zilnic, în funcţie de orarul zborurilor de la Aeroport. Transferul spre  Arad va porni, cel mai probabil, la jumătatea lunii iunie, în timp ce spre Zalău şi Satu Mare, de la 1 septembrie.

 

Tarife între 6 şi 12 euro

Tarifele curselor vor fi cuprinse între 6-12 euro, în funcţie de distanţa locului de îmbarcare. În cazul în care, pasagerul își va rezerva locul în avans cu 30 de zile, în baza codului înscris pe biletul de avion, va achita un preț de 2,99 Euro. În rest, tarifele vor fi pentru Arad - 12 euro, Carei - 10 euro, Chişineu Criş şi Marghita - 9 euro, Săcueni - 6 euro, Salonta - 5 euro, Satu Mare - 12 euro, Suplacu de Barcău - 10 euro, Valea lui Mihai - 8 euro, Zalău - 12 euro. Cursele spre Băile Felix vor costa 3 euro.

„Transportul se va face cu mașini marca Mercedes, fabricate în 2016, cu 8+1 locuri, respectiv 19+1 locuri, dotate cu WIFI, prize, conectare USB”, a precizat Ionuț Stan, director general Transfero. Rezervările se pot face online pe site-ul oficial transfero.ro, prin agenţiile de turism sau unitatea de cazare, iar pe viitor, pe site-ul Aeroportului din Oradea, al Consiliului Judeţean Bihor. „De asemenea, suntem în tratative cu companiile Blue Air, respectiv Ryanair, pentru a introduce această posibilitate de cumpărare a biletelor de transfer pe site-urile lor, astfel încât pasagerii să-şi poată asigura transportul rutier până acasă”, a declarat Florin Crişan, director general Alis Holidays.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor a declarat că acest serviciu era necesar pentru Aeroport, câtă vreme există o creştere „fulminantă” a numărului de curse şi, implicit, de pasageri. „La sfârşitul anului trecut, a fost înregistrat un număr de pasageri de 41.867, iar în acest an, până la 24 mai, avem deja 40.204 pasageri, până la sfârşitul lunii fiind depăşit numărul de pasageri de anul trecut. De asemenea, până la finalul lui 2017, credem că vom avea 300.000 de pasageri, poate chiar 400.000, ceea ce ar însemna o creştere de zece ori”, a declarat Pasztor Sandor, adăugând că destinațiile din Bihor și Aeroportul sunt promovate în principalele localități din străinătate.