Printre punctele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Beiuș s-a aflat și „Proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării evenimentului „Revelionul pensionarilor” la data de 31 decembrie 2016, la cantina Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș”.

 

Primarul Petru Mlendea-Căluș a precizat că inițiativa a fost a organizațiilor de pensionari din municipiul Beiuș și a precizat că de la bugetul local va fi alocată suma de 30 de mii de lei. Ținând cont de capacitatea cantinei și a  Clubului Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș”, la Revelionul pensionarilor vor putea lua parte circa patru sute de persoane, participanții având de achitat numai un sfert din valoarea meniului, care este de o sută de lei.

Pentru că unii dintre consilierii locali au propus drept criteriu de selecție a participanților la Revelionul pensionarilor „primul venit, primul servit”, fără să țină cont de tenta socială pe care o astfel de activitate, organizată din bani publici, ar trebui să o aibă și pentru că nu s-a stabilit cum vor afla la timp pensionarii beiușeni despre această inițiativă, consilierul Dan Ispas a propus reguli clare de mediatizare a acestui eveniment. Ispas a cerut ca evenimentul să fie adus la cunoștința tuturor beiușenilor prin lipirea de anunțuri în punctele circulate ale urbei, cum ar fi piața agro-alimentară, pe panourile de afișaj și la instituții precum școlile, Spitalul municipal sau Edilul, acesta considerând că numai așa li se vor da șanse egale tuturor doritorilor să se înscrie la Revelionul pensionarilor și să beneficieze de această inițiativă finanțată 75% din bani publici. Totodată, consilierul pesedist a solicitat primarului Petru Mlendea-Căluș ca, în numele administrației locale, să-i invite la această acțiune festivă pe toți cetățenii de onoare ai urbei care sunt pensionari. Cu amendamentele consilierului municipal Dan Ispas, proiectul de hotărâre referitor la organizarea Revelionului pensionarilor a fost aprobat în unanimitate.

D.H.