Dacă joia, ziua marelui târg săptămânal de la Beiuș, era folosită de politicieni pentru campaniile electorale sau pentru organizarea unor evenimente cu impact asupra alegătorilor, acum protestul împotriva guvernanților și pentru abrogarea ordonanțelor de urgență privitoare la modificarea Codului Penal a avut loc tot într-o zi de joi, pe 2 februarie.

Inițial, câțiva demonstranți, cu un baner lung de vreo zece metri - pe care scria „Sunteți lași, sunteți corupți, dar noi suntem tot mai mulți!” - au apărut, pe la miezul zilei, în Parcul Central. A fost, declarau aceștia, ceva spontan și, prin urmare, nu au considerat că au nevoie de vreo autorizație.

Emil Popa, unul dintre protestatari, a declarat că, deși ministrul Justiției a afirmat că nu va da ordonanța privind modificarea Codului Penal, totuși, acest lucru s-a întâmplat pe furiș, ceea ce demonstrează că guvernanții au ceva de ascuns. Emil Popa a mai spus că vrea ca lucrurile să fie făcute corect, iar actele normative să nu fie date la miezul noptii, ci trecute prin Parlament. Interlocutorul nostru preciza că nu vede nicio grabă pentru care această modificare legislativă trebuie să fie aprobată printr-o ordonanță de urgență, mai ales că sunt probleme mult mai grave în țară pentru a căror soluționare politicienii nu se luptă, nu se zbat, Emil Popa enumerând drepturile copilului, ale bolnavilor sau învățământul. Acestea sunt motivele pentru care a decis că nu mai poate să tacă și că va ieși în stradă pentru a protesta. Un alt participant la această acțiune de protest, Adrian Ciorna, președintele Asociației „Bunul Samaritean” Beiuș, a dat citire unei scrisori deschise, prin care îi solicita deputatului pesedist Gheorghe Bogdan să facă demersuri în vederea retragerii ordonanțelor menționate. Seara, la ora 18.00, în același loc s-au adunat peste o sută, poate chiar două sute de manifestanți, printre care numeroși copii și adolescenți. Afișând același baner remarcat cu ocazia protestului spontan anterior, aceștia au protestat pașnic, trecând prin mai multe registre, de la proferarea de lozinci antiordonanțe și împotriva guvernului până la intonarea Imnului de Stat.