Trei expoziții inedite au îmbrăcat în haine de primăvară Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta. Măști de carnaval vienez, mărțișoare hand-made și lucrări artistice deosebite realizate de elevii salontani, sub atenta coordonare a profesoarei Oana Alexandrina Moldovan, spun povestea fără sfârșit a regăsirii iubirii, bucuriei și speranței în pragul lunii martie.

 

Reunite într-o temă îndrăzneață - „Bun-venit, Primăvară, dragostea mea pentru frumos!”-, cele trei expoziții artistice poartă amprenta originalității profesoarei Oana Alexandrina Moldovan, o bistrițeancă îndrăgostită de Salonta, absolventă a Facultății de Arte Vizuale din Oradea și posesoarea unui master în management educațional. Mamă a doi copii deosebiți, Oana Alexandrina Moldovan ne-a mărturisit că își dorește să aducă fiecare elev talentat la un nivel artistic superior, la acea vibrație creativă care să-l determine să simtă creația dincolo de o lucrare unică, frumoasă și emoțională găzduită de o coală de hârtie: „Elevii mei s-au obișnuit să lucreze pe lemn, pe sticlă, ceramică, porțelan, piatră, material textil și pe toate tipurile de hârtie. Știu să mânuiască pensula, creionul, tușul sau cărbunele. Expoziția de măști de carnaval vienez este în primul rând creația elevilor de clasa a VII-a și reunește 100 de creații inedite, atent lucrate în detaliu, realizate pe suport din ghips. Expoziția de mărțișoare este o provocare artistică la care au răspuns elevii claselor a IX-a. Bijuteriile artistice cu șnur alb-roșu sunt realizate pe suport de ceramică modelatoare și poartă fiecare un strop de iubire picurat din inimioarele viitorilor artiști-plastici sau artizani hand-made. Prin efortul și talentul investite în aceste mărțișoare, elevii mei au înțeles că un obiect creat manual poartă o valoare sentimental-emoțională mult mai mare decât unul de serie”.

Panourile artistice expuse în holul central al colegiului salontan sunt realizate de elevii claselor a IX-a, a XI-a și a XII-a și definesc cel mai bine armonia prieteniei profesor-elev, așa cum au cristalizat-o, de-a lungul timpului, adolescenții salontani alături de îndrăgita lor Oana Alexandrina Moldovan.

În mod deosebit, profesoara Moldovan a ținut să precizeze că „acest eveniment expozițional este rodul unei binecuvântate colaborări cu boardul colegiului național din Salonta, reprezentat de directorul prof. Vasile Trăncău și, în mod special, cu inimosul colaborator Cristi Butcă, „un coleg deosebit de la care am beneficiat, de-a lungul timpului, de suport material, susținere morală și promovare”.