Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

5 mai - De 10 ani Drumul Naţional 76 Oradea-Deva este un coşmar pentru şoferi şi localnicii din localităţile pe care şoseaua o tranzitează. Din cauza constructorilor şi a ineficienţei CNADNR, lucrările de reabilitare bat pasul pe loc, iar reacţiile de nemulţumire se înteţesc.

9 mai - La Teatrul Regina Maria s-a organizat ce-a de-a 24 ediţii a Galei Premiilor UNITER. Cele mai importante nume ale scenei româneşti s-au reunit într-un spectacol emoţionat şi onest.

10 mai -  Ambasadorul României în Germania, fostul jurnalist al Europei Libere, Emil Hureazeanu, şi-a lansat la Oradea cartea „Pe trecerea timpului”.

14 mai - Prima ediţie orădeană a Festivalului Culorilor s-a desfăşurat în şanţul Cetăţii Oradea. Zeci de tineri, elevi şi studenţi, au venit să se „bată” cu prafuri colorate şi să asculte muzică.

19 mai - După 30 de ani a fost reluat Turul Ciclist al Bihorului. Sportivi legitimaţi la 23 de echipe din 15 ţări au luat statrul în cele trei etape ale Turului din Piaţa Unirii din Oradea.

27 mai - Primăria Oradea a preluat Aquaparkul Nymphaea de la firma constructoare. Aquaparkul este întins pe 7 ha, are 20 de bazine (13 acoperite), zonă wellness şi spaa, tobogane (unele de 18 m înălţime), bazin de sărituri şi olimpic. În total, investiţia a costat 91,42 milioane lei, majoritatea banilor fiind din finanţare europeană nerambursabilă, restul de la bugetul oraşului.