Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

21 iunie - Cu o zi înainte de învestirea noului Consiliu Judeţean, PSD împreună cu ALDE şi UDMR au făcut o alianţă, lăsând PNL în opoziie, deşi era partidul cu cele mai multe mandate obţinute în urma alegerilor. Alianţa l-a adus în fruntea CJ Bihor pe Pasztor Sandor de la UDMR. Liberalii au boicotat primele două şedinţe de constituire a legislativului judeţean.

22 iunie - Rectorul Constantin Bungău, decanul Floare Chipea şi profesorul universitar Camelia Dindelegan au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru fapte de corupţie.

29 iunie - Încă un ministru al Transporturilor a venit să verifice lucrările blocate pe DN 76 Oradea-Deva. Dan Marin Costescu împreună cu reprezentanţi ai CNADNR şi firmele constructoare au avansat un nou termen de finalizare a lucrărilor la partea carosabilă, finalul anului 2016.

1-3 iulie - Zilele Cetăţii Oradea. Mii de orădeni au trecut noul pod suspendat şi s-au distrat de minune la festivalul Cetăţii, admirând costume de epocă, simulări de lupte, arme medievale, au audiat concerte şi au vizitat expoziţiile organizate aici.

11 iulie - La Inspectoratul Judeţean de Poliţie a avut loc ceremonia depunerii jurământului de credinţă de către agenţii de poliţie încadraţi din sursă externă.

14-16 iulie - Peste 9.000 de orădeni au vizitat Târgul Meşterilor Populari organizat în Parcul Bălcescu. Orădenii au vizitat standurile la care meşterii aveau expuse spre vânzare sute de produse artizanale, iar în fiecare seară au vizionat spectacole folclorice.