Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

14 iulie - Un terorist islamist francez de origine tunisiană a intrat cu camionul într-o mulţime de oameni la Nisa, care admirau spectacolul de artificii de Ziua Franţei. În urma atacului terorist au murit 84 de oameni, printre victime fiind foarte mulţi copii, alte 150 de persoane fiind rănite.

22 iulie - Aproximativ 40 de persoane, bătrâni, bolnavi sau persoane cu handicap, au petrecut câteva ore în faţa Prefecturii Bihor, aduşi de cel care îi îngrijeşte la Dumbrava, Viorel Paşca, după ce a fost amendat de ITM Bihor, cu 10.000 de lei. Viorel Paşca, care a preluat voluntar în grijă peste 200 de persoane cu probleme, a decis să lase autorităţile statului să preia această sarcină. 

29 iulie - Ansambluri folclorice din mai multe ţări au animat străzile Oradiei cu prilejul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internaţional de Folclor.

1 august - Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia Regelui Mihai al României, a decedat la vârsta de 92 de ani. Consoarta ultimului Rege al României a fost înmormântată pe 13 august la Curtea de Argeş.

5 august - Artistul plastic Ioan Măric, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai valoroşi artişti plastici ai României, a venit la Oradea pentru a deschide oficial expoziţia „Sacru şi profan”.

8 august - Muzeul Cetății și al orașului Oradea a găzduit un eveniment care s-a constituit într-o premieră națională: inaugurarea spațiilor aferente Istoriei Fotografiei orădene. Cu acest prilej, la Oradea, a fost inaugurat primul „Muzeu de Fotografie” din România.