Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

10 august - Lucrările de amenajare a fostei Garnizoane în sediu al Muzeului Ţării Crişurilor au fost reluate. Finalizarea este planificată pentru ianuarie 2017, urmând ca mutarea să se facă în primăvară.

11 august -  În urmă cu 110 ani pe străzile oraşului a apărut primul tramvai. Cu acest prilej compania locală de transport public a repus pe şine un tramvai de epocă (fabricat în 1928), pentru călătorii de agrement la sfârşit de săptămână.

12 august - În Piaţa Unirii a avut loc ceremonia militară de înmânare a Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”. La festivitate au participat secretarul de stat în MAI şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dr. Raed Arafat.

15 august - Lucrările de reabilitare a Podului Ferdinand (rebotezat Sf. Ladislau) s-au încheiat şi a fost redeschis traficului. Podul a intrat în reabilitare în luna septembrie 2015.

17 august - La filiala Oradea a Muzeului Militar Naţional Regele Ferdinand I, a avut loc vernisajul unei expoziţii deosebite, desfăşurate cu genericul „Drapelele Diviziei 11 se reîntorc acasă”.

18 august - Împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial este marcată la Oradea printr-un ceremonial la statuia voievodului Mihai Viteazul. Crişana este singurul ziar local care prezintă în serial cele mai importante momente ale Marelui Război sub titlul generic „Marşul spre Marea Unire 1616-1919”.