Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

 

15 decembrie - Atmosferă demnă de vremurile bune ale fotbalului bihorean pe Stadionul Municipal, unde peste 5.000 de oameni au îndurat frigul şi nu au avut ce regreta. Poate doar eliminarea Luceafărului de către Astra Giurgiu la capătul unui meci în care echipa orădeană a pus probleme serioase campioanei.

 

 

 

 

 

 

16 decembrie - Prima cursă Oradea-Bucureşti-Iaşi operată de compania Blue Air a decolat de pe Aeroportul Internaţional Oradea. Cei 119 pasageri au avut însă de aşteptat câteva ore, avionul ajungând la Oradea cu întârziere, cauzată de vremea nefavorabilă.

 

 

 

 

 

 

20 decembrie - Peste 500 de elevi din tot județul au participat la cea de-a XII-a ediție a Festivalului de cântece specifice acestei perioade, „Noi umblăm a colinda”.

 

 

 

 

 

 

22 decembrie - Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret a premiat cei mai buni sportivi ai judeţului la tradiţionala Gală a Sportului Bihorean. De la dreapta la stânga, trei dintre laureaţi: Aurelian Fleisz, Larisa Florian, Nicolae Gabor.

 

 

 

 

 

 

25 decembrie - Un avion aparţinând Ministerului rus al Apărării la bordul căruia erau 92 de persoane a dispărut imediat după decolarea din oraşul rus Soci. Toate persoanele aflate la bord au murit, 64 dintre victime fiind membrii celebrului Cor Alexandrov, al Armatei Roşii.

 

 

 

 

 

28 decembrie - După doar 29 de ani de la inaugurare, coşul de fum înalt de 160 de metri de la CET II Oradea a fost demolat prin detonare. Sute de orădeni s-au adunat pe şoseaua de centură şi pe câmpul din apropiere pentru a urmări evenimentul.