Asociația Internațională „Euro Foto Art” a pregătit ultima expoziție de artă fotografică care urmează să fie vernisată în acest an în Muzeul Cetății și Municipiului Oradea.  Vor fi expuse 160 de fotografii alb-negru şi color realizate de artişti din 31 de organizaţii partenere din Europa şi Asia.

De această dată, pe simezele sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” vor fi expuse 160 de fotografii alb-negru și color realizate de artiștii fotografi din 31 de Organizații partenere ale Asociației „Euro Foto Art” din mai multe țări europene și din Asia.

Este de remarcat faptul că fiecare organizație parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art” a fost invitată să participe doar cu o colecție de 5 imagini reprezentative. De asemenea, în acest an, invitații de onoare sunt membrii Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea, care în 2016 au aniversat 40 de ani de existență.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate imagini ale artiștilor fotografi din Cehia, Croația, Serbia, Slovacia, România, Federația Rusă, Ucraina și Ungaria, China și Japonia.

Din România vor fi prezenți artiști fotografi din: Fotocluburile Stars din Cluj Napoca, Helios Marghita, Marx József din Târgu Mureș, Grupul Fotografic Târgoviște, Foto Studio Iris Gheorgheni, Dunărea de Jos Galați, Vasile Vénig László Carei, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Alutus Slatina (Olt), CloseUp București, Floarea de Colț Râmnicu Vâlcea, Prisma Miercurea Ciuc, EKE Kolozsvár Cluj Napoca, Clubul de Fotografie al Medicilor București, Calderon București și Mircea Faria Craiova.

Publicul va descoperi o serie de genuri ale artei fotografice, de la portrete, eseuri, socio-fotografii, arhitecturale, peisaje și umoristice.

Vernisajul va avea loc vineri, 16 decembrie 2016, la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare ale Colecției de tehnică și artă fotografică Ștefan Tóth István din cadrul secției de Istorie a Fotografiei Orădene a Muzeului Cetății și Orașului. Lucrările vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă.

Expoziția internațională organizată de Asociația Euro Foto Art în parteneriat cu Muzeul Cetății și Muzeului Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul lunii ianuarie 2017, după care va deveni itinerantă, urmând a fi prezentată în mai multe țări. În paralel Editura Euro Foto Art va edita în viitorul apropiat o digiporamă cu imaginile expuse, urmând ca acestea să fie prezentate la toate organizațiile partenere din Europa și Asia.