Luna februarie aduce o serie de spectacole atractive pentru cel mai tânăr public spectator. Copiii cu vârste între 0 şi 3 ani sunt aşteptaţi la spectacolul ,,Mic sau Mare?”, copiii cu vârste între 2 şi 4 ani sunt invitaţi la ,,Omuleţ”, iar spectatorii cu vârste mai mari de cinci ani pot opta pentru ,,Vrăjitorul din Oz”.

Primul spectacol din seria dedicată copiilor va avea loc astăzi, de la ora 11.00, la Sala Arcadia. Copiii cu vârste mai mari de trei ani sunt aşteptaţi la spectacolul ,,Scufiţa Roşie”, o adaptare după Charles Perrault și Frații Grimm, în regia Mariei Mierluț. Spectacolul se bucură de aprecierea publicului din întreaga ţară, fiind invitat în cadrul Festivalului Internațional Euromarionete, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad (mai 2014), Festivalului Internațional de Teatru „Povești” Alba-Iulia (octombrie 2014); Festivalului Internațional de Teatru „Puck” Cluj-Napoca (noiembrie 2014) şi Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” Galați (mai 2015). Sâmbătă, 11 februarie, ora 11.00, este rândul Trupei ,,Iosif Vulcan” să prezinte o poveste pentru copii. Astfel, la Sala Mare, copiii mai mari de cinci ani sunt invitaţi la spectacolul

,,Vrăjitorul din Oz”, în scenariul și regia lui Dan Mirea. „Scris la începutul secolului, mai precis în 1900, „Vrăjitorul din Oz” a devenit cu timpul o poveste nemuritoare, fiind considerat, de altfel, primul basm american modern. Peripeţiile lui Dorothy – o fetiţă din Kansas, aruncată de o tornadă pe meleaguri necunoscute – sunt faimoase în întreaga lume, cunoscând numeroase dramatizari şi ecranizări”, se arată în sinopsis.

Duminică, 12 februarie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia, se va juca spectacolul

,,Stan Bolovan – spaima zmeilor”, dramatizare după Ioan Slavici, în regia Mariei Mierluţ. Spectacolul este recomandat copiilor mai mari de patru ani şi este o mostră de basm autentic românesc, de poveste cu tâlc şi haz de necaz, o „încrengătură între vestitul Păcală şi un tipic Făt-Frumos din legendele româneşti”.

Duminică, 19 februarie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia va avea loc premiera spectacolului Gulliver, adaptare după Jonathan Swift, în regia lui Radu Dinulescu. Ultimele două spectacole ale lunii sunt rezervate copiilor foarte mici. Astfel, sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului Arcadia se va juca ,,Mic sau Mare?”, un spectacol nonverbal dedicat copiiilor mai mici de trei ani, care se joacă mereu cu casa închisă, numărul de locuri fiind limitat. Tot copiilor foarte mici (de la 2 ani) li se adresează şi spectacolul ,,Omuleţ”, de Petro Ionescu, în regia Deliei Gavliţchi. Spectacolul îi ajută pe copii să descopere corpul uman, prin asociere, şi se va juca în 26 februarie, de la ora 11.00, la Sala Studio Arcadia.

Biletele pentru spectacole se găsesc la agenţia teatrului sau online pe biletmaster.ro.