Miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria sunt invitaţi iubitorii de operă. Spectacolul Bărbierul din Sevilla, de Gioachino Rossini, se va juca într-o distribuţie de excepţie care reuneşte solişti români şi solişti italieni pe aceeaşi scenă.

 

Bărbierul din Sevilla, de Gioachino Rossini, opera bufă în 3 acte, se va juca  miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria. „Despre celebritatea titlului nu este cazul să facem referire, ci este de ajuns doar să amintim celebra arie a bărbierului Figaro: Tra-la-la-le-ra, tra-la-la-la….Figaro su, Figaro giu sau aria Rosinei: Una voce poco fa, sau Aria Calomniei, a lui Don Basilio, sau Buona sera mio signore din celebrul cvintet”, transmit organizatorii.

Acest spectacol se bucură de o distribuţie de excepţie. Astfel, pentru rolul bărbierului Figaro a fost invitat baritonul italian Davide Rocca. El a interpretat acest rol în diferite teatre de operă din Italia şi din Europa, fiind cunoscut ca un foarte bun pedagog şi interpret al muzicii baroce. Rolul Rosinei, pupila lui Bartolo, va fi interpretat de soprana de coloratură Cristina Simionescu de la Opera Naţională Română din Iaşi, una dintre cele mai bune interprete din ţară a acestui rol. În rolul Contelui Almaviva orădenii îl vor vedea pe tenorul Mihai Irimia, de la Opera Română din Braşov, tenor liric invitat în toate teatrele de operă din ţară. De asemenea, rolurile Bartolo şi Basilio vor fi interpretate de başii Ioan Vrăsmaş şi Marius Chiorean, doi artişti care au cântat împreuna în zeci de reprezentaţii ale acestui spectacol, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Spectacolul se bucură şi de prezenţa mezzosopranei Manyoki Maria, de la Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca. Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra şi Corul Opera Vox. Dirijorul spectacolului este maestrul Salvatore Cicero, din Elveţia.

Regia şi scenografia poartă semnatura lui Horia Ballint.

„Ca un element de noutate într-o regie de operă, semnalăm faptul că perucile din Botega lui Figaro vor fi însufleţite de manechinele şi manechinii Agenţiei de Fotomodele Graziela Models”, mai transmit organizatorii.

Acompaniamentul recitativelor la clavecin vor fi asigurate de Adela Bihari, cadru didactic la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.