Încă de la începutul stagiunii, Teatrul Szigligeti a reușit să vină cu o ofertă culturală bogată. Un exemplu în acest sens sunt cele două premiere care vor fi prezentate în cursul lunii noiembrie: spectacolul de teatru-dans „Coliziuni” al Ansamblului Nagyvárad și comedia maghiară „Tanti Mali” a Trupei Szigligeti.

 

Faptul că oferta culturală a Teatrului Szigligeti se bucură de apreciere în rândul publicului este dovedit de numărul mare de abonamente, peste 4.500, la toate categoriile disponibile.

 „Abonamentele pot fi achiziționate la prețuri mai accesibile decât biletul ca atare. Cine are încredere în noi, că aducem la Oradea cele mai bune spectacole, poate procura aceste abonamente cu încredere”, a spus Zvikker Katalin, managerul Teatrul Szigligeti, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. Ea a menționat că Teatrul Szigligeti oferă posibilitatea achiziționării unor abonamente libere (ziua spectacolului și locul în sală la alegere), după cum urmează: Timp liber, preț: 50 lei - valabil pentru patru spectacole ale trupelor Teatrului Szigligeti jucate în sala mare; Studio, preț: 40 lei - valabil pentru 4 spectacole în format studio și Festival, preț: 40 lei - valabil pentru 3 spectacole invitate sau 3 spectacole în cadrul festivalelor găzduite de Teatrul Szigligeti. „Datorită faptului că numărul abonamentelor s-a mărit, cele destinate adulților au crescut cu 11%, iar cele pentru elevi și studenți, cu 9,8%”, a conchis Zvikker Katalin.

Novák Eszter, directorul artistic al Trupei Szigligeti, care a menționat că piesele vor fi supratitrate în limba română, în ideea de a atrage un public cât mai numeros la spectacole. Pe lângă acestea, trupa va efectua numeroase turnee atât în țară, cât și în Ungaria, la Budapesta. „În luna decembrie, vom participa la un Festival internațional de teatru. Sperăm că această participare ne va ajuta să clădim punți de legătură, parteneriate cu instituții similare din Europa”, a mai spus directorul artistic al trupei.

Vineri, 11 noiembrie, va debuta pe scena mare a teatrului piesa „Tanti Mali”. Piesa lui Milán Füst este un adevărat fenomen teatral: deși a fost scrisă la începutul anilor ‘30, spectacolul a debutat pe scenă abia în anul 1984, textul fiind ascuns în dulapul unui moștenitor. „Piesa Tanti Mali a fost jucată cu mare succes, în mai multe serii, pe scenele maghiare, dar, cu toate acestea, dezminţeşte intenţia originală a autorului: nu este o comedie obişnuită. Tanti Mali este la fel de nebună ca viaţa, plină de poezie, absurd şi pasiune, cu personaje care sunt, în acelaşi timp, şi misterioase, şi simpatice”, a spus regizorul Koltai M. Gábor. Următoarele reprezentații vor avea loc în data de 19, de la ora 17.00, precum și în data de 20, de la ora 19.00.

Cea de-a doua premieră pe care o pregătește Teatrul Szigligeti este spectacolul de teatru-dans „Coliziuni” al Ansamblului Nagyvárad, care va avea loc miercuri, 9 noiembrie, începând cu ora 19.00, în Studioul Szigligeti. „Spectacolul vorbeşte despre omul din ziua de azi. Bărbaţi şi femei, poveşti şi evenimente de sine stătătoare, dar, în acelaşi timp, interconectate, care conturează un portret divers despre noi. Cum suntem noi? Odată drăguţi, altă dată plini de slăbiciuni, tânjim după iubire, dar dacă o primim, nu mai ştim ce să facem cu ea. Luptăm cu ceilalţi şi cu noi înşine, ne susţinem sau ne strivim reciproc, acceptăm şi refuzăm, plângem şi râdem împreună. Ne ciocnim zi de zi, ne despărțim, după care ne regăsim”, a precizat regizorul piesei, Levente Dimény. Următoarele reprezentații ale acestui spectacol vor avea loc în 15 și 20 noiembrie, de la ora 19.00. Biletele pot fi procurate de la casieria teatrului, respectiv online pe www.biletmaster.ro.

De menționat că se schimbă orarul agenției de bilete a Teatrului Szigligeti, astfel încât din 14 noiembrie aceasta va fi deschisă de luni până marți, între orele 14.00-19.00, respectiv cu o oră înaintea spectacolelor.