Ultima premieră, din ultima zi a anului 2016, la Teatrul Szigligeti, a fost Opereta Maya, de Szabolcs Fényes şi Imre Harmath. Un spectacol de anvergură, care se bucură de săli pline, producţia reuneşte actori ai trupei Szigligeti, dansatori ai Ansamblului Nagyvárad, şi 17 muzicieni, iar rolul titular este jucat de actriţa Orsolya Holecskó, din Ungaria.

 

Premiera operetei Maya a avut loc în data de 31 decembrie 2016, producţia având patru reprezentaţii până în prezent, ultima chiar sâmbătă, 14 ianuarie. Spectacolul care se bucură de un vădit interes din partea publicului, jucându-se cu săli pline, a fost creat ca un omagiu pentru compozitorul Szabolcs Fényes, născut la Oradea şi dispărut în urmă cu 30 de ani. Regizorul operetei, Eszter Novák, a reuşit, cu sprijinul conducerii Szigligeti, să pună în mişcare o adevărată desfăşurare de forţe, umane, dar şi financiare, o astfel de producţie necesitând prezenţa a zeci de artişti în scenă, de la dansatori la muzicieni şi actori. Subiectul principal al spectacolului este o poveste de iubire. „Protagonistul operetei, Charlie, crede că şi-a ucis prietenul la Paris. Fuge şi devine legionar. În Tanger, într-o speluncă plină de fum, în barul Barbarei, cântă seară de seară primadona Maya. Într-o seară, Charlie este implicat într-o bătaie, pentru că vrea să fie cavaler şi să o protejeze pe Maya de un sergent care a băut cam mult. Mayei începe să-i placă de cavalerul ei, însă degeaba, pentru că el încă se gândeşte la iubirea lăsată la Paris – Madeleine. Charlie este nevoit să fugă şi din Tanger, iar Maya, cu faimosul dans al şarpelui, vrăjeşte şi opreşte legionarii care îl urmăresc, ajutându-l astfel să scape. Oare se mai întâlnesc vreodată, dansatoarea şi Charlie...?”, se arată în sinopsis.

În rolul titular joacă actriţa Orsolya Holecskó, din Ungaria, absolventă a Academiei de Teatru şi Film de la Budapesta, promoţia 2004, specializarea actor muzical. A lucrat la teatrul Hevesi Sándor din Zalaegerszeg, teatrul Pesti Magyar Színház de la Budapesta, la Vígszínház, la Teatrul József Attila, respectiv la Teatrul Madách. Pe lângă apariţiile pe scenă, joacă în mod regulat în filme şi seriale maghiare.

Orădenii care vor să vadă acest spectacol au ocazia marţi, 31 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Biletele pot fi achiziţionate la agenţia de bilete a teatrului (deschis de luni până vineri, între orele 14.00-19.00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolelor), sau online, pe www.biletmaster.ro