Interpretă cu o bogată activitate artistică, Romina Nemeș-Silaghi este profesor coordonator a mai multor elevi din Oradea și Bihor, copii talentați pe care îndrăgita solistă îi îndrumă, cu dragoste și pasiune, pe calea cântecului popular. Viitorul folclorului bihorean este pe mâini bune.

 

Romina are la activ sute de participări la evenimente culturale, atât ca solist vocal, cât și ca profesor coordonator al unor grupuri vocale din Oradea și județ, copii talentați, care, sub pregătirea ei, obțin rezultate deosebite la concursuri și festivaluri. Coordonează grupul vocal din comuna Cociuba Mare, grupul vocal „Crișul Negru”, comuna Batăr, grupul vocal „Poienițele”, Oradea și grupul vocal „Poienarii”, Oradea.

În plus, sub îndrumarea ei, trei eleve au fost admise la Liceul de Artă din Oradea: Denisa Ujupan, Mădălina Birta și Milena Fildan, care sunt laureate a numeroase concursuri și festivaluri naționale de folclor.

În luna decembrie, Romina a participat, alături de elevii săi, la nenumărate festivaluri de colinde în Bihor. Nu peste mult timp, va începe Postul Paștelui, și va lua parte la mai multe festivaluri de pricesne, organizate în bisericile ortodoxe din localitățile: Derna, Dernișoara, Tileagd, Tilecuș, Sârbi, Varviz, Voivozi, Popești, Nojorid etc.

Romina a ținut să aducă mulțumiri, prin intermediul ziarului Crișana, tuturor preoților, oamenilor de cultură, realizatorilor de emisiuni, precum și tuturor celor care le sunt alături, oferindu-se susținere și încurajare.

„Mulțumirea sufletească a unei persoane care coordonează copii este atunci când munca ei se reflectă în rezultate. Sunt împlinită pentru că familia mea îmi este aproape, dar și pentru că am creat o a doua familie cu elevii mei și familiile lor. Mergem des la diferite  evenimente împreună, la emisiuni tv, în excursii, și ne simțim ca o adevărată familie, de aceea copiii îmi spun că sunt a doua lor mamă. De anul trecut, am primit invitații în străinătate, urmând să le onorăm cu prezența în acest an”, ne-a declarat Romina Nemeș.

Chiar dacă uneori și-a neglijat cariera de solist vocal pentru a-i ajuta pe copii, Romina ne-a mărturisit că nu regretă deloc acest lucru, deoarece mulțumirea sufletească pe care o are când îi vede fericiți și împliniți este fără margini.