Luna februarie vine cu două surprize, este vorba despre două premiere ale Teatrului Regina Maria. Astfel, trupa Arcadia invită copiii la premiera spectacolului „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu, iar trupa Iosif Vulcan va scoate la rampă spectacolul „În plină glorie”, de Peter Quilter, în regia lui Cristian Ioan.

Primii care se vor bucura de un nou spectacol sunt copiii. Astfel, trupa Arcadia va prezenta în data de 19 februarie, de la ora 11.00, spectacolul „Gulliver”, în regia lui Radu Dinulescu. Spectacolul este o adaptare după celebrul roman al lui Jonathan Swift, „Călătoriile lui Guliver”, o satiră socială mascată în poveşti fantastice care cuceresc imaginaţia copiilor. Şi trupa Iosif Vulcan va surprinde spectatorii cu un nou spectacol. Premiera „În plină glorie” de Peter Quilter, regia Cristian Ioan, va avea loc în data de 26 februarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Piesa dramaturgului Peter Quilter este inspirată dintr-un caz real, cel al solistei Florence Foster Jenkins (1868-1944), considerată una dintre cele mai slabe cântăreţe de operă din lume. În ciuda faptului că avea probleme cu ritmul şi tonalităţile foarte înalte, ea şi-a finanţat recitaluri private şi a ajuns celebră datorită încăpăţânării de care a dat dovadă. Chiar dacă de multe ori publicul a venit la reprezentaţiile solistei din curiozitate şi pentru amuzament, Florence ajunge respectată şi admirată pentru nonconformism de figuri importante ale societăţii. Tot în luna februarie iubitorii de teatru mai pot revedea o serie de spectacole îndrăgite. Astfel, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11.00 – Sala Arcadia, se va juca „Scufiţa Roşie”, adaptare după Charles Perrault și Frații Grimm, regia Maria Mierluț. Duminică, 5 februarie, de la ora 19.00, la Sala Mare, se va juca comedia „Napoleon era fată!”, o prelucrare de Sică Alexandrescu după o farsă americană, în regia lui Andrei Mihalache.

Marți, 7 februarie, ora 19.00, Sala Mare (cu publicul pe scenă), se va juca Uciderea Ritualică a lui Gorge Mastromas, de Dennis Kelly, regia Bobi Pricop. Miercuri, 8 februarie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia, se va juca „O poveste foarte simplă”, de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu. Joi, 9 februarie, ora 19.00, la Sala Mare, se va juca Audiţia, de Alexandr Galin, regia Mircea Cornișteanu. Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11.00, în Sala Mare, se va juca „Vrăjitorul din Oz”, scenariul și regia Dan Mirea. Duminică, 12 februarie, ora 11.00, la Sala Arcadia, se va juca „Stan Bolovan – spaima zmeilor”, de Maria Mierluţ. Duminică, 12 februarie, ora 19.00, în Sala Mare, se va juca „Isabela, trei caravele şi un mare mincinos”, de Dario Fo, regia Eugen Gyemant. Vineri, 17 februarie, ora 19.00 – Sala Mare, se joacă „Cabaretul Dada”, de Matei Vișniec, regia Anca Bradu. Duminică, 26 februarie, ora 11.00, la Sala Studio Arcadia, se joacă „Omuleţ”, de Petro Ionescu, regia Delia Gavlițchi. Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia Teatrului şi online pe biletmaster.ro.