Stagiunea 2016-2017 a Teatrului Szigligeti din Oradea debutează cu trei premiere, prima dintre ele fiind programată astăzi, 9 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Arcadia. Este vorba despre spectacolul „Rățușca cea urâtă”, poate cea mai cunoscută creație a lui Andersen, care prezintă povestea unei metamorfoze pe cât de miraculoase pe atât de cotidiene.

 

„Noi înșine suntem rățuște care, prin căutarea locului potrivit, ajungem să devenim lebede fermecătoare. În acest parcurs al cunoașterii de sine, ne ajută jocul, muzica, teatrul”, spune regizoarea piesei, Tünde Tóth.

Tot în cadrul acestei stagiuni, Ansamblul de Dans Nagyvárad pregătește spectacolul de teatru-dans intitulat „Scorpii”. Inspirat, pe de o parte, din comedia shakespeariană „Îmblânzirea scorpiei”, iar pe de altă parte de basmele populare, spectacolul prezintă arhetipul femeii neastâmpărate în relația sa cu o lume dominată de bărbați, reflectând, totodată, cu umor, războiul mereu schimbător al sexelor. Premiera va avea loc în data de 16 septembrie, în Studioul Szigligeti (str. Moscovei nr. 8, curtea Palatului Sonnenfeld).

După avanpremiera în stagiunea de vară a spectacolului, Trupa Szigligeti deschide stagiunea cu piesa contemporană „Floare de mină”. Seria „minei” prezintă comunitatea unei regiuni izolate din secuime, dramaturgul Csaba Székely adoptând o viziune din care nu lipsesc ironia şi umorul, pe de o parte, iar pe de altă parte, tragicul fenomenelor sociale întâmpinate în zona respectivă.

Bilete pot fi achiziționate de la agenția de bilete a teatrului, deschisă de marți până vineri, între orele 11-17, sau online, pe www.biletmaster.ro.