Prima premieră a stagiunii 2016-2017 organizată de trupa Arcadia a avut loc duminică, 11 septembrie. Spectacolul „Omuleţ”, de Petro Ionesco, pus în scenă de tânărul regizor Delia Gavliţchi, este adresat copiilor foarte mici, cu vârste între 1 şi 4 ani, şi are meritul de introduce, prin haz, cei mai fragili spectatori în mirajul teatrului.

Omuleţ este povestea unui băiat curios şi năzdrăvan care, în urma unei căzături, îşi pierde mâinile, picioarele, ochii, urechile, nasul, burtica şi gura. Cu ajutorul unui spiriduş, părţile corpului său sunt convinse să se apropie una de cealaltă pentru a alcătui din nou un întreg. Spectacolul pariază pe latura de formator a teatrului şi demonstrează că educaţia prin artă este posibilă de la o vârstă fragedă. Astfel, puţinele cuvinte folosite de spiriduş în spectacol sunt denumirile principalelor părţi din corpul uman, cei mici având ocazia de a asocia imaginea şi cuvântul. Spectacolul îşi mai propune să familiarizeze piticii cu funcţiile corpului, ajutându-i să înţeleagă că picioarele merg, nasul strănută, mâinile simt, ochii văd. Omuleţ durează o jumătate de oră, timp ideal pentru a menţine vie atenţia şi concentrarea copiilor. Este un spectacol plastic, energic şi interactiv, care are potenţialul de a trezi şi curiozitatea, sau amuzamentul părinţilor din sală. Dacă pe parcursul reprezentaţiei copiii au şansa de a da o mână de ajutor spiriduşului, la final, drept răsplată, ochişorii, nasul, gura, urechile, mâinile şi picioruşele coboară de pe scenă lăsându-i pe micuţi să le privească de aproape.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Igor Lungu, Florian Silaghi, Alex Pop, Andrei Fazecaş şi Armanca Serac. Scenografia este semnată de Csuri Emese. După succesul înregistrat cu Mic sau Mare, spectatorii orădeni s-au grăbit să-şi rezerve loc la premiera Omuleţ, fiind jucate, la cererea publicului, două spectacole consecutive, cu casa închisă. Următoarea reprezentaţie va avea loc în sala studio a Teatrului Arcadia, în data de 24 septembrie, de la ora 11.00.