Teatrul Regina Maria a prezentat sâmbătă, 11 martie, la Sala Arcadia, cel mai nou spectacol la Trupei Iosif Vulcan, „Baraca”, de Aiat Fayez, un text montat în premieră naţională. De această dată, regizorul care a lucrat cu actorii Trupei Iosif Vulcan este Tudor Lucanu, premiat în mai multe ediţii ale Festivalului de Teatru Scurt Oradea.

Spectacolul Baraca” prezintă povestea a doi bărbați francezi, Mare şi Mic, care nu au prea multe perspective profesionale și se hotărăsc să creeze bombe artizanale în oale sub presiune. Iniţiativa lor, aparent fără şanse prea mari de reuşită, se transformă într-o adevărată afacere pe măsură ce experimentele dau roade şi li se alătură câţiva parteneri de nădejde. Cei doi îşi creează relaţii cu lumea islamică şi beneficiază de sprijinul tacit al autorităţilor franceze. Pentru a camufla laboratorul ilegal de creat bombe, înfiinţează în faţa fabricii un magazin pentru comercializarea măştilor de gaze, care va deveni, ironic, principalul furnizor al Ministerului Sănătăţii. Textul Baraca a fost scris de dramaturgul Aiat Fayez special pentru proiectul TERRORisms, iniţiat de „Uniunea Teatrelor din Europa” şi finanţat de Programul Europa Creativă, care a fost pus în scenă la Teatrul de Comedie din Reims.

Următoarea reprezentaţie va avea loc miercuri, 15 martie, în cadrul campaniei UNITER „Artiștii pentru artiști”. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului şi online pe www.biletmaster.ro. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.