Fondurile totale se ridică la 686,2 milioane de lei – credite bugetare, şi 1,915 miliarde de lei credite de angajament (maxim de cheltuieli ce pot fi angajate în exercitiul bugetar).

Astfel, Programul de stimulare a exporturilor, având un buget de 27 milioane lei - credite bugetare, respectiv 42 milioane lei - credite de angajament, are ca obiective dezvoltarea capacităţii administrative a factorilor din sectorul public implicaţi în dezvoltarea României prin creşterea exportului, precum şi a investiţiilor firmelor româneşti în afara UE. Printre măsuri se numără: acordarea de consultanţă pentru operatorii economici cu activitate de export în scopul elaborării şi implementarii strategiilor de export şi prezentării celor mai bune practici în domeniul promovării ofertei de export în vederea identificării de oportunităţi de export; dezvoltarea portalului de comerţ exterior. Programul naţional multianual Femeia antreprenor (manager), cu un buget de 10,5 milioane lei, are în atenţie stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei prin facilitarea accesului acestora la finanţare, prin care vor fi finanţate cele mai bune Planuri de Afaceri depuse de femeile antreprenor. Programul urmăreşte, printre altele, creşterea numărului de IMM conduse de către femei, crearea unei reţele de antreprenoriat feminin în România în colaborare cu asociatii ale femeilor de afaceri. Susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului este un alt program naţional multianual (cu un buget de 890.000 lei) destinat a stimula dezvoltarea meșteșugurilor și a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meșteșugari și artizani. Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă este un alt program de sprijinire a operatorilor economici, societăţi si societăţi cooperative, prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale acestora, cu un buget de 49.949. 000 lei. Programul UNCTAD/EMPRETE– România pentru sprijinirea dezvoltării IMM are un buget de 504.000 lei şi îşi propune să suţină dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea de noi locuri de muncă, creşterea numărului de întreprinderi mici şi mijlocii capabile să facă faţă competiţiei şi forţelor concurenţiale în condiţiile globalizării pieţelor. Vor fi finanţate workshop-urile UNCTAD EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice si cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri. Programul pentru organizarea Târgului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii are un buget de 5 milioane lei şi are printre obiective promovarea spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltării afacerilor şi ocupării forţei de muncă în domeniul IMM, facilitarea contactelor dintre potenţialii întreprinzători/întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) şi agenţii economici/instituţiile publice sau private care oferă servicii pentru sectorul IMM.

Programul naţional multianual de microindustrializare (buget de 74,3 milioane euro) va susţine investiţiile în sectoarele economice prioritare stabilite de procedura programului, creşterea volumului de activitate şi a competitivităţii IMM din aceste sectoare. De asemenea, vor fi demarate în acest an: Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români (buget - 18 milioane lei); Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici și mijlocii “Start-up Nation – Romania” (buget: 500 milioane lei; 1.7 miliarde lei credite de angajament); Programul Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului; Programul “România profesională”.