Chiar dacă amenajările exterioare sunt departe de a fi finalizate, reprezentanţii Primăriei Oradea se arată optimişti în ce priveşte recepţionarea, mâine, a parkingului de pe strada Tribunalului.

Tăierea panglicii va fi una forţată, în condiţiile în care lucrarea trebuia finalizată în august 2013, iar pentru a mai tempera criticile, reprezentanţii autorităţilor locale şi-au asumat termenul de 1 mai 2014. În aceste condiţii, ieri, viceprimarul Ovidiu Mureşan a anunţat că, mâine, va avea loc recepţia lucrărilor, dar şi inaugurarea parcării supraetajate din spatele Palatului de Justiţie. Cu toate acestea, parcarea va fi funcţională abia după 15 mai a.c., după ce se va face predarea de la Administraţia Domeniului Public Oradea, care a coordonat lucrările de execuţie, la Administraţia Imobiliară Oradea, care va administra parcarea pe viitor.

„Timp de trei luni parcarea va fi gratuită, după care, în funcţie de simulări şi alte calcule, vom stabili tarifele pentru cele 480 de locuri de parcare", a explicat Ovidiu Mureşan. Acesta a precizat că, în mare, doar 100 de locuri de parcare de pe carosabilul din zona Prefecturii şi Palatului de Justiţie vor fi desfiinţate, restul urmând să fie îngălbenite, cu posibilitatea de a parca doar pe durata a două ore. De asemenea, pentru funcţionarii publici din instituţiile publice adiacente şi riverani, executivul local va oferi o serie de facilităţi pentru a-şi parca maşinile în noua locaţie. Proiectul prevede o clădire cu şase nivele, din care un subsol şi o terasă. Se va putea intra şi ieşi atât de pe Tribunalului, cât şi pe str. Gh. Dima. La fiecare nivel vor fi amenajate 80 de locuri de parcare. Amprentarea la sol a viitoarei construcţii este de 2.800 mp, în schimb, suprafaţa construită a viitoarei parcări va fi de 13.000 mp, care se adaugă celor 1.000 mp spaţiu pentru birouri. Valoarea investiţiei se ridică la 16.773.734 lei, fără TVA.