Numai pentru betonări şi asfaltări ADP Oradea a plătit din buget propriu peste 80.000 de euro unui singur constructor. Piaţa Obor a fost supusă, în această primă jumătate a anului, unor investiţii menite să ridice standardele de calitate ale serviciilor din acest perimetru.

Potrivit directorului Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, în aceste zile s-a finalizat amenajarea locurilor de vânzare a autoturismelor. Pentru a mări numărul locurilor destinate vânzărilor de autoturisme s-au amenajat 203 locuri de parcare, fiecare loc având o suprafață de 17 mp. În urma investiţiilor realizate, suprafața aleilor de circulație este de 1.950 mp.

„Aleile au 3 m lățime şi au fost asfaltate cu două straturi de mixtură asfaltică pe un strat de piatră spartă de 12 cm grosime și o fundație de balast de 25 cm grosime", a precizat Liviu Andrica. Valoarea lucrării s-a ridicat la 59.500 euro, investiţia fiind executată de SC Drumuri Bihor SA şi s-a realizat din surse proprii ale ADP Oradea. Totodată, în acest perimetru al Pieţei Obor s-au efectuat reparații la platforma asfaltată. Astfel pentru buna desfășurare a activității comerciale și pentru mutarea cortului din Piața Rogerius în Piaţa Obor s-a asfaltat cu beton o suprafață de 1.540 mp. Valoarea lucrării este de aproximativ 21.240 euro şi a fost executată tot de către SC Drumuri Bihor SA.

Cortul, pentru agro-producători şi de închiriat

„Cortul în suprafaţă de 1.200 mp va avea mai multe utilizări. În primul rând, de luni până vineri, micii producători de legume - fructe îşi vor putea comercializa marfa. În al doilea rând, cortul va putea fi închiriat pentru diferite evenimente. De asemenea, ne-am gândit să-l închiriem pentru organizarea de nunţi. Pentru început, câteva luni, îl vom oferi gratis mirilor", a precizat Liviu Andrica. Cortul a fost achiziţionat anul trecut, împreună cu o anexă de 300 mp, costurile achiziţiei ridicându-se la 80.000 de lei.

Totodată a fost finalizat primul tronson din cele trei corpuri modulare unde îşi vor desfăşura activitatea comercianţii de produse alimentare, în condiţii total igienice. Noile tronsoane modulare vor putea fi compartimentate după nevoile comercianţilor, alimentate la surse de apă, canalizare, curent şi încălzire. Noile construcţii au fost ridicate pe structură de metal, iar acoperişul va fi de tablă. Cele trei corpuri modulare vor avea împreună 1.200 mp. Valoarea investiţiei se ridică la 80.000 euro, bani asiguraţi din bugetul ADP Oradea.

„Primii nouă agenţi economici se vor putea muta aici. Fiecare va avea la dispoziţie 54 mp. În total vor funcţiona aici 23 de spaţii comerciale", a precizat Liviu Andrica.