Asociaţia Culturală Art Flora din Oradea a organizat recent o excursie tematică în Munţii Apuseni, în localitatea Remeţi din judeţul Bihor. Copii şi părinţi au răspuns invitaţiei de a petrece timp în natură într-un mod creativ, îmbinând relaxarea cu activităţile artistice.

La propunerea Art Flora au răspuns pozitiv copii cu vârste de până în 10 ani, din  clasele 0-IV (proveniţi de la diferite şcoli din Oradea), care au venit în această excursie alături de părinţi. Atât părinţii, cât si copiii au avut un program plin de activităţi în weekendul 30 septembrie - 2 octombrie a.c.

„Am escaladat muntele, am admirat frumuseţile naturii scăldate în razele de soare tomnatice şi ne-am lăsat cuprinşi de fascinanta imaginaţie creatoare în faţa formei naturale. Studiul structurilor naturale este tema plastică pe care ne-am propus să o elaborăm în interacţiune directă cu natura. Apropierea faţă de natură este în prealabil o preocupare din rândul grupului micilor artişti de la Asociaţia Culturală Art Flora”, a spus profesorul coordonator Florina Silvia Iepure.

„Uimirea şi admiraţia faţă de formele naturii sunt un mijloc de îmbogăţire a talentului artistic, iar această caracteristică este importantă în rolul imaginaţiei şi al formării unei judecăţi estetice înalte”, a mai precizat profesoara.

Şi pentru că cele mai frumoase descoperiri se fac în joacă, copiii au avut libertatea de a-şi pune la încercare creativitatea în faţa diverselor provocări. Astfel, la poalele muntelui elevii au construit un pod de pietre peste un râu. Apoi, au scris şi au compus o piesă de teatru pe care ulterior au şi jucat-o în faţa părinţilor, aceştia apreciind în primul rând spontaneitatea şi talentul elevilor. Serile au fost împodobite de copii cu recitaluri muzicale, vocale, benefiicind şi de acompaniamentul chitarei. În plus, cei mici nu au uitat de jocurile inventive, spre bucuria organizatorilor. Părinţii care au fost la eveniment s-au bucurat, pe lângă participarea la activităţile copiilor, de relaxare, socializare şi prezentarea unui stil de viaţă sănătos.