Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea a fost luată cu asalt ieri de tineri. Din păcate aceştia nu au venit să se înscrie pentru examen ci pentru licenţă şi pentru a-şi da restanţele şi măririle de notă. Pentru cei care vor totuşi să se înscrie la facultăţi, la Universitatea din Oradea sunt disponibile 294 locuri bugetate şi 2.887 cu taxă.

 

 

Aproxmativ 60 de persoane aşteptau la coadă la registratură, ieri, în holul mare al Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

„Cei mai mulţi sunt pentru măriri şi restanţe dar sunt şi studenţi care se înscriu pentru examenul de licenţă. Pentru locurile pe care le avem în sesiunea de toamnă, nu s-a înscris deocamdată nimeni”, a spus, pentru Crişana o profesoară de la Facultate de Medicină.

Pentru sesiunea de toamnă la Medicină nu mai sunt locuri bugetate ci doar cu taxă: două la Medicină, unul la Medicină Dentară, 13 la Farmacie şi 22 pentru studenţi străini.  

Absolvenţii care au reuşit să îşi ia bacalaureatul în toamnă, şi cei care nu au reuşit în vară să intre la nicio facultate, îşi pot depune dosarele de înscriere la Universitatea din Oradea, începând de luni, 5 septembrie, cu excepţia facultăţilor de Geografie, Turism şi Sport, de Ştiinţe Economice şi de Ştiinţe Socio-Umane unde înscrierile vor începe luni, 12 septembrie. Pentru studiile universitare de masterat depunerea dosarelor de concurs începe luni, 5 septembrie 2016, cu Facultatea de Litere (7 septembrie), Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial şi Facultatea de Ştiinţe Economice (12 septembrie), Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (14 septembrie), Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică (16 septembrie) şi Facultatea de Geografie, Turism şi Sport (20 septembrie)

Taxa de înscriere este de 150 de lei, cea de contestaţii 150 de lei şi cea de înmatriculare de 100 de lei. Studenţii străini plătesc în plus o taxă de procesare dosar de 150 de euro.

Pentru studiile universitare de licenţă, Universitatea din Oradea are 294 locuri bugetate şi 2.887 cu taxă. Pentru studiile universitare de masterat sunt 97 locuri bugetate şi 2.356 cu taxă.

Repartizarea acestora pe specializări poate fi consultată accesând butonul admitere de pe site-ul uoradea.ro.