Prestigioasa distincție „Școala antreprenorială a anului 2016” a fost acordată Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea în cadrul Galei Junior Achievement cu titlul „Investește în educație Business Wall of Fame” care a avut loc în 25 mai la Ateneul Român din București.

În cadrul aceluiași eveniment, echipei de elevi „Random” coordonați de prof. Moca Mihaela i s-a acordat premiul pentru „Cea mai bună idee de afaceri”.

Junior Achievement Romania, ce derulează proiecte de educație economică și antreprenorială în peste 1.600 de școli din România, a fost cea care a inițiat și derulat concursul pentru acordarea distincției școlii cu cele mai notabile activități și rezultate în domeniul educației antreprenoriale.

Școlile care au intrat în concurs au trebuit să demonstreze că în anul școlar 2015-2016 au  avut un număr mare de profesori implicați în activități de educație antreprenorială, că au o viziune și un plan al școlii axat și pe educație antreprenorială, că alocă resurse educației antrepenoriale, că se preocupă de dezvoltarea continuă a cadrelor didactice în domeniul educației și că implică comunitatea locală și sectorul de afaceri în activitățile de educație antreprenorială.

Premiile la concursuri naționale și internaționale (Social Enterprise, Business Plan), derularea a patru proiecte pe fonduri europene (Erasmus+ „360 Social Enterprise”, Erasmus+ „Inspiring and Developing our Future Wealth Creators Through Entrepreneurship”, Erasmus+ „European Professional Experience in Gastronomy and Catering”, Erasmus+ „European Training in Tourism and Catering) a două proiecte POSDRU („Skills for jobs”, „Pregătirea elevilor pentru demararea și adminsitrarea unei afaceri”) au fost doar câteva dintre argumentele Colegiului consemnate în portofoliul ce i-a adus recunoașterea națională în domeniul educației antreprenoriale.

Concursul pentru desemnarea Școlii Antreprenoriale a Anului 2016 se derulează în paralel în 15 țări. Recunoașterea europeană a câștigătorilor din fiecare țară se va face în cadrul unei ceremonii în Riga, Letonia, unde va fi invitat un reprezentant din partea școlii.