Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, Romania!” anunță lansarea concursului „Let’s Be Eco!”, desfășurat în cadrul primei ediții a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!”, competiție adresată unităților de învățământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor.

 

„Concursul se va desfășura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017, și are ca obiectiv distriburea unor calculatoare/laptop-uri și birouri alocate în urma disponibilizării, în școlile din mediul rural. Astfel, fiecare dintre cele mai implicate 40 de școli va primi câte 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri”, transmit organizatorii. Potrivit acestora, calculatoarele/laptop-urile și obiectele de mobilier oferite în cadrul competiției sunt obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcționare. În acest scop, Garda Națională de Mediu va disponibiliza câteva sute de calculatoare și laptop-uri pentru a fi reutilizate în cadrul unităților școlare.

În vederea participării la această competiție, școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. În acest sens, datorită numărului mare de solicitări venite din partea unităților școlare, s-a decis prelungirea perioadei de înscriere până la data de 8 februarie 2017.

Următoarea etapă a concursului constă în realizarea de către elevi a unor creații pe teme de mediu și va avea ca termen limită data de 28 februarie 2017. În această etapă, elevii școlilor participante la concurs sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planșe, desene etc., care au ca temă mediul înconjurător. Lucrările vor fi trimise, sub formă de fotografii, pe adresa de email concurs@letsdoitromania.ro. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu.

Evaluarea lucrărilor se va face luând în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Clasamentul final al celor mai implicate școli la nivel național va fi publicat în perioada 10 – 15 martie 2017.

„Suntem foarte bucuroși că, prin parteneriatul cu «Let’s Do It, Romania!» putem da noi înșine un exemplu de refolosire a unor echipamente și, în același timp, sprijinim școlile din mediul rural. Ne propunem să continuăm acest tip de acțiuni și pe viitor, în scopul diminuării risipei prin consumul rațional al resurselor. Ceea ce vrem să evidențiem este faptul că Garda Națională de Mediu nu este doar o instituție care controlează și sancționează”, a declarat Bogdan Trif, comisarul general al GNM.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.letsdoitromania.ro.