25 de elevi care au susţinut, în luna iunie a.c., examenele Cambridge la centrul de testare de la Şcoala Gimnazială „Dacia” şi-au primit ieri, 26 septembrie, cu prilejul Zilei Europene a Limbilor, certificatele. Înmânarea acestora a avut loc în cadrul unei ceremonii speciale organizate de prof. Monica Urian, coordonatoarea centrului, eveniment la care au participat şi părinţii.

 

„Sărbătoarea de azi este o sărbătoare a cuvântului pentru că aşa cum spune chiar Biblia „la început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu...”. Cred că orice limbă străină cunoscută este o armă în lupta vieţii. O limbă străină nu este, însă, neapărat o armă, ci este o cale spre pacifism. Felicitări elevilor pentru rezultatele obţinute, dar şi părinţilor, pentru că i-au susţinut moral şi financiar”, a declarat ieri prof. Monica Urian, în cadrul momentului special de înmânare a certificatelor, la care participat şi părinţii elevilor. La testările din luna iunie au participat şi opt elevi de la Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea, pregătiţi de prof. Ioana Boeriu. „Ţin să le adresez felicitări elevilor mei, pentru că se străduiesc foarte mult să studieze şi o altă limbă, pe lângă engleză, şi anume germana. Consider că e o performanţă să ai câţiva anişori şi să faci faţă unui asemenea examen cu profesionalism”, afirma prof. Ioana Boeriu. 15 dintre elevi au obţinut certificate pentru nivelul Movers, şi anume: Denisa Maria Bronţ, Carla Crişan, Paul Cezar Erdei, Rareş Teodor Egri, Bianca Maria Florea, Mihai Aurelian Gherman, Maria Carla Groza, Daria Hasan, Alexandru Macra, Ioana Maghiar, Sebastian Tiberiu Mraz, Alexia Ioana Maria Păşcuţa, Andrei Raţiu, Alesia Maria Suciu, Vivien Vasi, iar alţi zece, pentru nivelul Flyers: Andrei Boloş, Vlad Ciobanu, Bogdan Codreanu, Ionuţ Darian Gal, Tudor Aurelian Gherman, Anthony Maghiari, Alexandra Micula, Anamaria Sandor, Sophie Vasiu, Dana Vatca.

Şcoala Dacia organizează aceste teste începând din anul 2009, an în care instituţia de învăţământ a devenit centru pentru Young Learners English. Examenul este un bun prilej pentru elevi să-şi verifice cunoştinţele şi reprezintă modul ideal de a se obişnui cu cerinţele unui examen internaţional.