Fundaţia Comunitară Oradea lansează apelul pentru înscrierea de proiecte pentru programul Fondul Științescu Oradea 2016. Prin Fondul Științescu, Fundația Comunitară Oradea urmărește să stimuleze interesul şi să dezvolte abilitățile și potențialul tehnic al elevilor din județul Bihor prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multi-disciplinară și aplicată a științelor.

 

Programul este o inițiativă a Romanian-American Foundation și a fost implementat pentru prima dată în 2015 printr-o ediție pilot de către Fundaţiile Comunitare din Sibiu, București, Iași, Cluj. Anul acesta, Oradea, Bacău, Ploieşti şi Târgu Mureș intră în reţeaua oraşelor care oferă oportunitatea educatorilor pasionați de științe să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative și inovatoare, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 15 ani.

“Prin acest program urmărim să finanțăm cel mult 15 proiecte în valoare de maximum 12.000 lei fiecare. Considerăm că apropierea tinerilor de lumea științei este un prim pas în a-i ajuta să înțeleagă utilitatea ei în viața de zi cu zi. Acest program le va trezi interesul pentru științe, le va dezvolta curiozitatea și imaginația, influențându-i în alegerea unei cariere în domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică)”, a declarat Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Valoarea fondurilor destinate finanțării proiectelor câștigătoare în cadrul primei ediții a programului este de 120.000 lei (30.000 USD).

“Jumătate din această sumă este oferită de Romanian-American Foundation, sub forma unei contribuții egale cu suma mobilizată de Fundația Comunitară Oradea de la finanțatori locali”, a mai spus Claudia Abrudan.

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Științescu îşi pot înscrie proiectele până la data de 23 noiembrie 2016, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului Fondul Științescu Oradea: http://oradea.stiintescu.ro/aplica/. De asemenea, finanţatorii sunt şi ei aşteptaţi să se implice în număr cât mai mare în acest program.