Curtea Şcolii Gimnaziale "Miron Pompiliu" Ştei a fost joi, 23 iunie, plină de elevi, cadre didactice, părinţi, bunici, rude, prieteni care au dorit să participe la serbarea de sfârşit de an şcolar al elevilor din această instituţie de învăţământ.

 

După intonarea Imnului Naţional și a Uniunii Europene, moderatorul acestui eveniment, institutor bibliotecar Ileana Tomescu, a urat bun venit tuturor invitaţilor, precum şi autorităţilor locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj,  primarul oraşului Ştei şi câţiva consilieri locali, dar și prof. Adrian Gruie, președintele Comitetului Reprezentativ al Părinților, din unitatea de învățământ șteiană. Prof. Simona Pantea, directoarea instituţiei de învăţământ, în cuvântul de închidere a anului școlar, a punctat din realizările elevilor la olimpiadele şcolare, precum şi la diverse concursuri școlare. Iulian Balaj, primarul reales al orașului, în alocuțiunea sa a asigurat conducerea școlii de sprijinul autorităților locale, pentru ca atât elevii cât și cadrele didactice să beneficieze de cele mai bune condiții pentru desfășurarea procesului de învățământ. Prof. Liana Moruț, directoarea adjunctă, a nominalizat elevii care au fost premiaţi la olimpiade şi concursuri şcolare, naționale și județene, înmânându-le și cele 60 de plicuri cu bani oferiţi din partea Primăriei şi a Consiliului Local Ştei. A fost pregătit şi prezentat un superb program artistic susţinut de elevi, în care cei mai „curajoși” au fost cei din clasele pregătitoare. Fiecare diriginte a prezentat situaţia rezultatelor obţinute la învăţătură de cei mai buni elevi ai clasei lor, înmânându-le diplome şi cărţi.

 

Festivitate de premiere la CN "Avram Iancu" Ştei

În aceiaşi zi, în curtea colegiului, a avut loc închiderea de an şcolar desfășurată  într-o atmosferă de reală sărbătoare, care a început cu intonarea Imnului Naţional, a Uniunii Europene şi Imnul Colegiului, cântat de corul colegiului. Moderatorul acestui eveniment, prof. Mihaela Zaha, a urat bun venit tuturor celor prezenţi, dar a şi salutat prezenţa ing. Iulian Balaj primarul oraşului Ștei, care a ținut o alocuțiune, felicitând atât cadrele didactice cât și elevii pentru rezultatele obținute, dar și asigurându-i de sprijinul autorităților locale. În cuvântul oficial prof. Cristian Andru, directorul colegiului, a subliniat realizările elevilor la învățătură în anul școlar 2015-2016, carcaterizându-le ca foarte bune, fapt ce denotă profesionalismul cadrelor didactice ale colegiului, dar și speranțe pentru obținerea de rezultate bune la sesiunea de bacalaureat. Prof. Emanuel Coroiu, director adjunct, a anunțat că premierea tuturor elevilor care au obținut premii la olimpiadele și concursurile naționale și județene va avea loc, în toamnă, la festivitatea de deschidere a viitorului an școlar, după care diriginții claselor au premiat elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură.

Cu această ocazie a fost tipărită revista „Phoenix”, a Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei, care a ajuns la numărul 30, (aranjare în pagină, editare și corectură: prof. Cristian-Petru Gavriș), într-un moment cu adevărat aniversar, prilejuit de cei 60 de ani de învățământ liceal șteian, de cei 10 ani de când instituția șteiană a fost denumită colegiu și de cei 20 de ani de când se editează această revistă. În altă ordine de idei, la Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei, festivitatea de închidere a anului școlar, unde s-au premiat elevii care au obținut premii la olimpiade școlare, concursuri pe meserii, artistice și sportive, a avut loc pe 31 mai.