Vineri, 7 aprilie, la Oradea Trade Center a avut loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă Bihor, oferta de 2.100 de locuri de muncă vacante fiind cea mai bogată din ultimii ani. La nivel naţional Oradea s-a situat pe locul al II-lea după capitală în ce priveşte oferta de muncă. În cadrul evenimentului, orădenii au susţinut 2.300 de interviuri în vederea angajării.

 

„Activitatea AJOFM Bihor se reflectă şi prin răspunsul angajatorilor, prin prezenţa numeroasă la Bursă. Este dovada faptului că aceştia ne creditează drept actori principali pe piaţa forţei de muncă”, a spus Bekesi Csaba, managerul AJOFM Bihor. Dincolo de buna organizare şi de implicarea instituţiei însă, existenţa unei asemenea oferte record de locuri de muncă este un semnal că Oradea se află în dezvoltare şi angajatorii au nevoie de oameni. „Aceasta este o veste bună, dar dacă nu vom găsi şi oamenii de care au nevoie va rămâne doar o veste”, remarcă directorul AJOFM. „Este îngrijorător că doar 10% din oferte se adresează oamenilor cu studii superioare. Domeniile în care se fac cele mai multe angajări sunt tehnic şi tehnologic. Studiile cerute sunt medii. Meseriaş este cuvântul cheie”, a mai precizat Bekesi Csaba. Directorul a mai subliniat că în acest context este nevoie de o abordare ştiinţifică, de proiecte pe termen lung, în care să fie implicate şcolile, liceele şi Universitatea, pentru a pregăti oamenii potriviţi pentru piaţa muncii.

În cadrul BGLM Bihor au fost prezenţi 100 de angajatori. Aceştia au avut o ofertă de 2.100 de locuri de muncă, din care 600 prin intermediul firmelor de recrutare. Până la ora închiderii au fost susţinute 2.300 de interviuri şi 700 de CV-uri au fost reţinute în vederea unori interviuri ulterioare, sau chiar a angajării.

Ca o noutate, la evenimentul din acest an a fost prezent, în calitate de partener instituţional, ITM Bihor, care a oferit informații complete și corecte privind relațiile și securitatea în muncă atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și companiilor prezente.