Sub genericul „Discursuri de mărțişor”, sâmbătă, 4 martie, la Hotelul Ramada, a avut loc faza locală a Concursului de Discursuri Internaționale și Evaluări de Discursuri, organizat, la începutul primăverii, de Oradea Toastmasters. Evenimentul a fost un bun prilej pentru organizatori de a-și răsfăța invitații cu discursuri savuroase și evaluări pline de învățăminte.

 

„În comunitatea Toastmasters, dăruim din pasiunea noastră pentru educație și dezvoltare personală, încercăndu-ne mereu limitele și învățând să devenim mai curajosi și mai înțelepți când este vorba de a ne așeza în fața unui public pentru a livra un discurs de calitate”, spune Laura Chirila – VPPR Oradea Toastmasters.

Evenimentul a avut loc datorită implicarii în organizare a membrilor Oradea Toastmasters, a Hotelului Ramada Oradea, în calitate de gazdă, dar și a colegilor din cluburi precum Toastmasters Entreprenors Timișoara și Timișoara Toastmasters.

Coordonatorul concursului a fost colegul nostru Remus Toderici, iar coordonatoarea juriului, Florentina Lăzău. Ocupanții primelor două locuri la fiecare secțiune vor participa mai departe la Conferința de Arie, din 8-9 aprilie, ce va avea loc la Timișoara. La secțiunea de Discursuri în Limba Română, câștigătorii primelor două locuri sunt: Cătălin Fetea, care a ocupat locul 1 și Ramona Cădariu, care s-a clasat pe locul al 2-lea. Concursul a avut și o secțiune de Evaluări de Discursuri, prima parte desfășurându-se în Limba Română, unde Lavinia Mihuț a ocupat locul 1, iar Eugen Antal, locul al 2-lea. În cea de-a doua parte a acestei categorii, participanții au susținut proba în Limba Engleză. Cei care s-au calificat mai departe sunt Lavinia Mihuț, care a obținut din nou locul 1 și Sorin Bradea, care s-a aflat pe locul al 2-lea. De asemenea, la secțiunea de Discursuri în Limba Engleză, au fost desemnați din partea clubului Cătălin Fetea și Daniel Chiș.

„Nu uitați că „important nu este să fii optimist sau pesimist, ci să fii determinat!”, mai spune Laura Chirila. Ea îi invită pe toți cei interesați să-și dezvolte abilitățile de a vorbi în public la întâlnirile clubului, care au loc în fiecare miercuri, de la orele 19.15, la Hotel Ramada Oradea.