Duminică, 19 decembrie, la Teatrul Arcadia a avut loc premiera spectacolului  „Sărbători zăpăcite”. Creat special pentru a introduce publicul în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, spectacolul s-a bucurat de prezenţa magicienilor Eduard şi Bianca, care i-au cucerit pe micii spectatori cu diverse secvenţe de iluzionism.

 

Spectacolul s-a bucurat de două reprezentaţii în aceeaşi zi, pentru a veni în întâmpinarea tuturor copiilor curioşi să afle cum se pregătesc cadourile pentru magica seară de Ajun. Un spiriduş poznaş a primit dificila misiune de a înregistra în Catalogul Copiilor numele celor care au fost mai puţin cuminţi în acest an. Astfel, copiii care nu se spală pe dinţi, nu mănâncă tot din farfurie şi sunt obraznici cu părinţii lor au aflat că, în loc de cadoul mult visat, pot primi baloane dezumflate, sau şosete folosite, la fel ca năzdrăvanii pomeniţi în piesă. Cum însă toţi spiriduşii sunt buni la suflet, şi personajul desemnat cu lista obraznicilor a decis că vrea să dea o mână de ajutor la împachetarea cadourilor pentru copiii cuminţi. Pentru că parola de intrare în Atelierul lui Moş Crăciun nu putea fi rostită de un singur spiriduş, copii şi părinţi deopotrivă au dat o mână de ajutor la deschiderea uşii secrete. De altfel, întreg spectacolul s-a bazat pe interacţiunea cu publicul, copiii fiind îndemnaţi să contribuie la buna desfăşurare a lucrurilor atât colectiv, cât şi individual. Un spectacol antrentat şi educativ, în care obiectele prind viaţă, personajele apar şi dispar cu un hocus-pocus, cutiile levitează şi laptele se bea singur din pahar. Cum era de aşteptat, însuşi Moş Crăciun a apărut în scena finală, curios dacă părinţii şi copiii mai ştiu să cânte un colind. Şi chiar dacă publicul s-a poticnit la strofa finală, Moş Crăciun le-a promis tuturor micuţilor că-i va răsplăti cu cadouri în Seara de Ajun, iar spiriduşii le-au oferit acadele.

Spectacolul  „Sărbători zăpăcite” se va juca şi anul viitor, prima reprezentaţie având loc în data 8 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia. Chiar dacă atunci Crăciunul va fi demult trecut, spectatorii vor avea din nou o misiune importantă: de a se pregăti pentru venirea următoarelor sărbători.